Solidarna pomoć korisnicima najnižih penzija u Somboru Solidarna pomoć korisnicima najnižih penzija u Somboru
utorak, 15 decembar 2020 06:06

Solidarna pomoć korisnicima najnižih penzija u Somboru

Iz prostorija Crvenog krsta Sombor danas je krenula isporuka solidarnih paketa penzionerima sa najnižim primanjima na teritoriji Grada Sombora. Paketi se sastoje od osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, a sredstva za pakete obezbedio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Raspodela paketa se vrši u saradnji sa Gradskim udruženjem penzionera Sombor koje vrši sve aktivnosti vezane za sastavljanje liste penzionera koji ispunjavaju propisani kriterijum.

Pomoć u realizaciji postupka pružili su član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić i lokalna samouprava, koja je prihvatila da izvrši prevoz paketa u naseljena mesta van Sombora, kao i organizacija „Crvenog krsta“ Sombor koja je preuzela obavezu da izvrši raspodelu paketa na kućne adrese penzionera na teritoriji Sombora, a na ovom obimnom poslu uključile su se i Mesne organizacije penzionera u naseljenim mestima, kao i Savez invalida rada Sombor.

PIO Fondu Filijali u Somboru raspoređena su sredstva za dodelu navedene solidarne pomoći prema broju korisnika penzija čija visina ne prelazi iznos najniže penzije. Pored ovog kriterijuma, na formiranje liste uticale su i navršene godine života penzionera, kao i slučaj kada penzioner živi sam u domaćinstvu ili u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda njegova penzija koja ne prelazi najniži iznos.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.