Bezbedno skladištenje animalnog otpada u somborskoj Čistoći Bezbedno skladištenje animalnog otpada u somborskoj Čistoći
utorak, 15 decembar 2020 06:05

Bezbedno skladištenje animalnog otpada u somborskoj Čistoći

„Grad Sombor je raspisao javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za prihvatilište za animalni otpad u Gradu Somboru. Dok ne bude završena projektno-tehnička dokumentacija i dok se ne iznađu sredstva za finansiranje realizacije projekta, Grad Sombor je zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem Čistoća nabavio jednu pokretnu hladnjaču gde će se trenutno smeštati sav animalni otpad, dok ne bude rešena transfer stanica“ izjavio je ovom prilikom član Gradskog veća Miroslav Kovačić i dodao da se sav animalni otpad sa ovog mesta odnosi u „Energozelenu“ u Inđiju.

Usluga besplatnog odvoženja uginulih životinja dostupna je svim stanovnicima grada, prigradskih naselja, salaša i svih sela sa teritorije Grada Sombora. Ova usluga finansira se sredstvima iz budžeta Grada Sombora, a sprovodi je služba Zoohigijene JKP „Čistoća“.

Vlasnici, odnosno držaoci životinja u slučaju uginuća treba telefonskim putem da podnesu zahtev za preuzimanje uginulih životinja. Prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime vlasnika uginule stoke, mesto i adresu, vreme uginuća, vrstu, okvirnu težinu i broj uginulih životinja, a nadležna služba će izaći na teren u roku od 48 časova od trenutka kada je primljen poziv.
Napominjemo da nepropisno odlaganje uginulih životinja nepovoljno utiče na zdravlje svih stanovnika i povlači naplatu kazne, te molimo vlasnike da eventualno uginuće svojih grla stoke prijave nadležnoj službi na brojeve telefona 025/415-788 ili 063/11-99-625, svakog radnog dana i subotom od 8 do 14 časova.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.