Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a
petak, 11 decembar 2020 06:02

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a

Sastanak Komiteta oficira za vezu NALAS-a održan je putem onlajn video konferencije 9. decembra 2020. godine. Ovom prilikom predsednik NALAS-a Emanuil Manolov predstavio je Antonia Ratkovića, koji je kao novoizabrani gradonačelnik Sombora i predsednik Stalne konferencije gradova i opština, preuzeo mesto potpredsednika NALAS-a. Ratković je, obrativši se učesnicima, izrazio zadovoljstvo što je deo NALAS-ovog tima i što ima priliku da radi zajedno sa kolegama iz jugoistočne Evrope.

“Ova godina predstavlja izazovan period našeg života, ali istovremeno pokazuje snagu saradnje, zajedničkih ideja i rešenja za krize. Ono što bih želeo da naglasim je da bi ovo iskustvo trebalo da koristimo i primenimo u budućnosti, da bismo zajednički radili, imali širu viziju koja odražava potrebe mnogih. NALAS vidim kao vrstu alata koji radi na stvaranju zajedničke budućnosti lokalnog nivoa regiona jugoistočne Evrope. Nadam se da ću, zajedno sa kolegama iz SKGO, doprineti perspektivi srpskih opština u ovom procesu” istakao je Ratković.

NALAS je mreža udruženja lokalnih vlasti jugoistočne Evrope. NALAS promoviše proces decentralizacije u saradnji sa centralnim vladama i međunarodnim organizacijama i gradi partnerstva kako bi doprineo procesu pomirenja i stabilizacije u regionu i od sada doprinosi procesu evropskih integracija celog regiona. Cilj NALAS-a je pružanje usluga lokalnim samoupravama za dobrobit građana u regionu i želja da se razvija kao centar znanja za razvoj lokalne uprave u jugoistočnoj Evropi,i da bude prepoznatljiv među svim relevantnim zainteresovanim stranama.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.