„16 dana aktivizma“ u Somboru „16 dana aktivizma“ u Somboru
četvrtak, 26 novembar 2020 06:04

„16 dana aktivizma“ u Somboru

Grad Sombor uključio se u akciju „16 dana aktivizma” koja ima za cilj da probudi svest o problemu nasilja nad ženama i da se preduzmu akcije za suzbijanje ovog problema. Akcija je počela danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i trajaće do 10. decembra, kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

U „16 dana aktivizma“ Grad Sombor obeležiće sledeće datume:

25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
1. decembar – Svetski dan borbe protiv AIDS-a
3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetima
6. decembar – Godišnjica Montrealskog masakra
10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava

U toku kampanje, vodeći računa o epidemiološkim merama, Gradu će se priključiti i institucije koje rade na sprečavanju nasilja nad zenama. Kampanja će biti umerena na pozitivnu stranu života, podržavanju i podsticanju svih žena koje trpe nasilje, da li psihičko, fizičko, ili na radu, da uspešno okončaju lošu situaciju u kojoj se nalaze.

„Grad Sombor se pridružio kampanji 16 dana aktivizma, koja počinje današnjim obeležavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom smo poklonili narandžaste marame ženama Gradske uprave, zdanje Galerije je osvetljeno narandžastom bojom, a pušteni su i lampioni koji simbolizuju uspešan početak i ispunjenje života srećom i radošću. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama“ izjavila je član Gradskog veća za oblast rodne ravnopravnosti Slađana Radin.

Povodom obeležavanja 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je i gradonačelnik Antonio Ratković upriličio prijem za predstavnike Sigurne kuće, koji su ovom prilikom gradonačelniku, u znak zahvalnosti za podršku Grada, uručili zaštitne maske koje šiju njihove štićenice.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.