Početak realizacije međunarodnog projekta "Danube Guides Action" Početak realizacije međunarodnog projekta "Danube Guides Action"
nedelja, 22 novembar 2020 05:44

Početak realizacije međunarodnog projekta "Danube Guides Action"

Udruženje građana za razvoj eko-ruralnog turizma „Podunav“ Bački Monoštor partner je na novom transnacionalnom projektu, kojim se nastavljaju aktivnosti sa obučenim Dunavskim vodičima u regionu. U saradnji sa još četiri partnera, iz Nemačke, Bugarske, Rumunije i Slovenije, kroz projekat „Danube Gides Action“ (Akcija Dunavskih vodiča), unapređuje se rad na polju edukacije o životnoj sredini i zaštiti prirode. Osim Dunavskih vodiča iz Srbije, UG „Podunav“ će realizovati aktivnosti i sa Dunavskim vodičima iz Republike Hrvatske

Vodeći partner u projektu je Dunavska kancelarija iz Ulma, koja će biti angažovana na koordinaciji rada sa projektnim partnerima i obučenim Dunavskim vodičima. Projekat je finansiran od strane Ministarstva države Baden-Virtemberg, a realizacija aktivnosti počinje 23. novembra 2020. godine, zvaničnim početnim sastankom i naknadnim sastankom projektnih partnera.

Akcija Dunavskih vodiča usredsređena je na dalje obrazovanje i profesionalizaciju 93 Dunavska vodiča, koji su bili obučeni u sklopu projekta Interreg B, Dunavski transnacionalni program, projekat LENA (2017-2019). Projekat će trajati dve godine, ukupna vrednost je 125.816 €, a iznos finansiranja 94.362 €.

Dunavski vodiči su posebni vodiči za kulturni i eko turizam dunavskog regiona, sa ciljem prenošenja i očuvanja vrednog prirodnog i kulturnog nasleđa Podunavlja, kroz inovativne programe i ponude za različite ciljne grupe (turisti, učenici, lokalno stanovništvo, deca, osobe sa invaliditetom itd.). Projekat doprinosi zaštiti životne sredine i podizanju svesti o ekološkom i značaju Podunavlja. Tokom njega, biće realizovani treninzi intenzifikacije za dunavske vodiče i sastanci sa predstavnicima turističkog sektora, kako bi obučeni vodiči bili što više uključeni u stvarni razvoj i realizaciju ponude. Druga važna stavka je nastavak i dalji razvoj saradnje između projektnih partnera u oblasti obrazovanja o životnoj sredini kako bi u budućnosti bila izgrađena (regionalna i transnacionalna) mreža Dunavskih vodiča, koja će služiti kao održiva osnova za brend Dunavski vodiči u Podunavlju.

Projekat će započeti 23. novembra službenom otvarajućom konferencijom i naknadnim sastankom projektnih partnera. Prvobitno su ove aktivnosti trebalo da budu realizovane u Bačkom Monoštoru, ali zbog aktuelne pandemije, konferencije će biti održane digitalnim putem.

Izvor: Novi Radio Sombor

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.