Najnovije mere gradskog štaba Sombor u borbi protiv korone. Zatvara se i pijaca. Najnovije mere gradskog štaba Sombor u borbi protiv korone. Zatvara se i pijaca.
utorak, 17 novembar 2020 05:27

Najnovije mere gradskog štaba Sombor u borbi protiv korone. Zatvara se i pijaca.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, sa tendencijom pogoršanja u celoj Vojvodini i zbog značajnog porasta zaraženih virusom kovid 19 na teritoriji Grada Sombora, gradski Štab za vanredne situacije, na elektronskoj sednici koja je održana 15.11.2020. godine, uveo je nove mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid 19.

U periodu od 17.112020. do 1.12.2020. godine radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na na sreću, izuzev radnog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi u periodu od 21 časa do 5.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Broj lica koja istovremeno borave u ugostiteljskim objektima, prodavnicama, tržnim centrima i drugim maloprodajnim objektima ograničen je prema kvadraturi objekta, odnosno dozvoljeno je jedno lice na 4m2.

U ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne može da sedi više od od dva lica, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca, ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Prekida se rad pijace „Vašarište“- stočna, kvantaška, cvetna i autopijaca.

Nad primenom propisanih mera sprovodiće se stroga i efikasna kontrola koju koordinisano sprovode inspekcijske službe sa različitih nivoa vlasti.

Sprovođenje mera zaštite u skladu sa zakonskim ovlašćenjima obezbeđuju, koordiniraju i nadziru gradonačelnik Grada Sombora preko nadležnih gradskih organa i službi, Štab za vanredne situacije Grada Sombora, sanitarna inspekcija i drugi zakonom određeni inspekcijski organi, kao i Zavod za javno zdravlje Sombor.

Sve nove naredbe Štaba za vanredne situacije Grada Sombora pogledajte ovde.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.