Vojvodina/Srbija

Krajinović nokautirao Vavrinku za treće kolo Majamija

Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju pobedom protiv Stena Vavrinke nakon više od dva i po sata borbe i tri odigrana seta.

Krajinovića su u drugom setu mučili žuljevi, Vavrinka je na početku trećeg seta prekinuo Srbinov servis gem zbog bolova u skočnom zglobu, ali borba je u ovom meču trajala duže do dva i po sata i ceo meč satao je u taj brejk trećeg seta.

.Bolje je taj brejk otvorio Vavrinka, ali vratio se Krajinović u igru i na kraju slavio sa 5:7, 6:2, 7:6 nakon što je iskoristio prvu meč loptu.

Velika borba vođena je u prvom setu. Vavrinka je ipak bio taj koji je prvi došao do brejka, ali je Krajinović već u narednom gemu pri vođstvu Švajcarca 3:1 imao dve prilike da odmah vrati brejk, ali mu to nije pošlo za rukom i Vavrinka je došao do 4:1.

Ipak, Krajinović se nije predao i nakon tri spašene brejk lopte, uzvratio je brejkom u sedmom gemu došavši do 4:3.

Vavrinka je rešio prvi set novim brejkom, ovoga puta kada je bilo najvažnije - u 12. gemu za 7:5.

Drugi set je počeo lagano osvojenim gemom za Vavrinku, mukama za Filipa u drugom gemu i onda brejkom sa nulom za srpskog tenisera.

Ako smo očekivali da Vavrinka bude bolji u drugom setu, to se nije dogodilo. Izgledao je indisponirano, ali je i Krajinović imao svoje probleme sa žuljevima pa je tražio medicinsku pomoć pri vođstvu 3:2.

Prijala je pauza i saniranje žuljeva Krajinoviću pa je sa tri vezana gema, uz novi brejk završio posao u drugom setu rezultatom 6:2.

Osvojio je Vavrinka uz muku prvi gem trećeg seta, ali je prekinuo igru usred Krajinovićevog servis gema zbog povrede skočnog zgloba.

Nakon intervencije je Vavrinka nastavio meč, a Krajinović je uspešno završio svoj prvi servis gem što je na drugoj strani učinio i Vavrinka.

Znao je Krajinović šta treba da radi u nastavku, ali ni Vavrinka nije odustajao i koristio je sitne padove koncentracije srpskog tenisera i Vavrinka je do brejka došao spektakularnim poenom, tako što je na kraju na mreži poslao jaku lopticu pravo u Krajinovića koji se srećom nije povredio pri padu do koga je došlo kako bi izbegao da ga loptica udari u lice.

U nastavku dve greške iz forhenda pravi Vavrinka, a Krajinović vraća brejk za 3:2 u trećem setu.

Krajinović je imao dve brejk prilike da povede sa 4:3, ali je napravio dve greške i dozvolio Vavrinki da se vrati u ovaj gem i on dođe do vođstva.

Borila su se dva tenisera do samog kraja, igralo se gem za gem, u desetom gemu je Vavrinka na Krajinovićev servis došao do 30:30, pa i do 40:40 ali je na kraju Srbin uspeo da izjednači na 5:5. U narednom gemu je Krajinović greškomprotraćio brejk priliku i još jednom je bio u situaciji da servira za opstanak u meču.

Nakon dva i po sata postalo je jasno da će ceo ovaj meč stati u taj brejk trećeg seta, a a nakon što je bolje taj brejk otvorio Vavrnika, Krajinović je bio taj koji se na kraju radovao.

U narednom kolu Krajinović će se sastati sa boljim iz duela Albota i Federera.

Izvor: N1

Još vesti iz kategorije...

Top