loading...

Planeta

Kako je ovaj čovek "prevario" sistem i osvojio lutriju čak 14 puta

Iako mnogi ljudi ceo život igraju neku lutriju i ništa ne osvoje, jedan Rumun je to uspeo čak 14 puta. A jedno istraživanje, na primer, navodi da su vam veće šanse da vas udari grom nego da predvidite dobitnu kombinaciju na lutriji.

Finansijska struktura

Mnogo dobitnika lutrije uspelo je da spiska sav novac na kupovinu luksuznih automobile i kuća ili na neke druge načine.

Finansijski savetnik Robert Paliarini rekao je da mnogi veoma brzo potroše osvojeni novac jer nemaju dobar finansijski plan i finansijsku strukturu.

"Ako sve to napravite, možete lepo da isplanirate budućnost", rekao je on.

Međutim, ove šanse, bar kada je u pitanju Stefan Mendel iz Rumunije, ne važe za njega. Ovaj ekonomista matematički je izračunao dobitne kombinacije.

Prva dva puta lutriju je osvojio u rodnoj Rumuniji u kojoj je pokušavao da zaradi dovoljno novca kako bi napustio tada komunističku zemlju sa svojom porodicom, piše Independent. Tada je zarađivao svega 67 evra mesečno.

Sa osvojenim novcem preselio se u Izrael pre nego što je uspeo da ode u Australiju, u kojoj je uspeo da čak 12 puta osvojii lutriju.

Mendela je naime, uspeo da "prevari" sistem Virdžinija lutrije, ali to nije prošlo neopaženo, pa je završio u zatvoru, u kojem je proveo 20 meseci. Više nije moguće da na isti način "prevarite" sistem i osvojite lutriju, iako je prevara, koju je on tada radio, tada bila legalna.

Naime, više ne možete da kupite tiket, odštampate ga kod kuće kao što je to radio ovaj Rumun. A kako je on čak 14 puta imao dobitnu kombinaciju?

Independent piše da je prvo potrebno izračunati koliko je mogućih dobitnih kombinacija (za lutriju u kojoj treba da izaberete šest brojeva od 1 do 40, to znači 3.838.380 kombinacija). Onda treba pronaći lutrije u kojima je džekpot tri puta veći ili čak više od broja mogućih kombinacija.

Onda treba sakupiti dovoljno novca da se plati svaka kombinacija, (Mendel je imao oko 2.542 investitora), štampati million tiketa sa svakom kombinacijom (Ovo je ranije bilo legalno. Sada mogu samo u radnji da se kupe tiketi), dostaviti tikete licenciranim ljudima lutrije i osvojiti novac.

Naravno, ne treba da zaboravite da isplatite svoje investitore.

Izvor. B92

Tagovano

Web preporuke

loading...

Još vesti iz kategorije...

Top