Odžaci

Zvanično merenje boraca pred današnji MMA spektakl u Odžacima

Zvanično merenje boraca pred “Serbian Battle Championship 21 – Revenge” bilo je prilika da ljubitelji mešovitih borilačkih veština prisustvuju “zagrevanju” za ovaj vrhunski internacionalni borilački spektakl koji će se održati u subotu, 4. maja, sa početkom u 20 sati u Sportskom centru Odžaci.

Na konferenciji za novinare svoja očekivanja od predstojećih borbi izneli su borci učesnici glavne borbe večeri, Igor Pokrajac iz Hrvatske i Maikel Falkao iz Brazila, kao i učesnici CO-Main Eventa, Stefan Zvijer iz Srbije i Džekson Loureiro iz Brazila. Takođe, uvid u pripreme i očekivanja izneli su i Slobodan Maksimović i Brazilac Benedito Silva Azevedo.

Publika će na SBC 21 imati priliku da uživa u mečevima najistaknutijih imena svetske, evropske, domaće i regionalne MMA scene.

Glavni meč večeri, borba za šampionski pojas, zasluženo će biti kruna ove manifestacije što su i obećali Maikel “Big Rig” Falkao, legenda brazilskog MMA sporta i borac koji je nastupao na većini vodećih svetskih MMA manifestacija, kao i legenda hrvatskog MMA, Igor “The Duke” Pokrajac, koji će biti na drugoj strani heksagona, borac sa najviše UFC nastupa kada su borci sa Balkana u pitanju.

- Spreman sam, dobro sam trenirao po planu glavnog trenera Dražena Forgača, odradili smo sve aspekte borbe i s velikim nestrpljenjem čekam početak. Ni jednog trenutka ne sumnjam u uspeh. Naravno, respektujem protivnika, svestan sam da se radi o borcu koji ni jednog momenta ne sme da se potceni, ali moj cilj je jasan – pobeda. Zahvaljujući MMA menadžmentu i ATT Europe dogovorena je borba na SBC eventu koji je preuzeo primat u urganizaciji i kvalitetu borbi u regiji. Jedva čekam da nastupim pred publikom SBC i budem deo te energije. Teško je vratiti se u borilište i nakon mesec dana neaktivnosti, a ne nakon tri godine… ali ja sam uvek u treningu, i spreman sam za veliku pobedu i osvajanje SBC šampionskog pojasa, i veliki povratak na svetsku MMA scenu – istakao je Pokrajac.

Brazilac Falkao je najavio rat u heksagonu i trijumf prekidom.

- Velika mi je čast što ću nastupiti na SBC-u, na ovakvoj manifestaciji koja ima izuzetan renome, i što ću raditi protiv vrhunskog borca kao što je Igor. Očekujte rat i moju pobedu prekidom – istakao je brazilski borac.

Stefan Zvijer boriće se protiv Brazilca Džeksona “Tortore” Loureira, branioca SBC šampionskog pojasa.

- Zahvaljujem se organizatorima na pozivu i ovakvoj prilici, pogotovo što je u pitanju borba za šampionski pojas. Na meni je da opravdam priliku i pokažem koliko vredim u subotu – rekao je Stefan.

Brazilski borac je siguran u odbranu pojasa.

- Svestan sam da ispred sebe imam odličnog protivnika, ali ja sam uvek u treningu, jer znam da svi žele moj pojas. Spremite se za veliku bitku i još jednu moju pobedu – najavio je Loureira.

Slobodan “Limp” Maksimović je nakon dva otkaza protivnika zbog povreda konačno dobio rivala sa kojim će odmeriti snage u Odžacima.

- Hvala organizatorima. Iako su već dva protivnika otkazala učešće, ja sam spreman i ne dozvoljavam da me to poremeti. Spreman sam za borbu protiv bilo kog protivnika, i spreman sam za veliku pobedu – poručio je Maksimović.

Protivnik našeg Maksimovića biće Brazilac Benedito Silva Azevedo.

- Nemam nameru nikog da impresioniram rečima, ali spreman sam da “pojedem” protivnika. Boriću se kao lav i spreman sam da dominiram iako se borim u višoj težinskoj kategoriji – rekao je brazilski borac.

Rezultati merenja i najava borbi u SBC heksagonu:

Preliminarne borbe:

1. Predrag Bogdanović (77,3 kg) – Luka Sumić (76,7 kg)

2. Dušan Salkanović (66,5 kg) – Mirko Jovanović (66,2 kg)

3. Nemanja “Sledgehammer” Kovač (76,9 kg) – Slavoljub “Mitke” Mitić (77,2 kg)

4. Nebojša Mršić (84,1 kg) – Gian “Pitbull” Siqueira (84,2 kg)

5. Ognjen “Master” Salatić (71 kg) – Danijel “Vitez” Kokora (70,1 kg)

6. Miro Jurković (83,7 kg) – Manoel Fernandes Neto Jr. (83,4 kg)

7. Slobodan “Limp” Maksimović (70,2 kg) – Benedito Silva Azevedo (67,6 kg)

Borba za titulu do 70 kg:

8. Jackson “Tortora” Loureiro (69,7 kg) – Stefan Zvijer (69,5 kg)

Glavna borba:

9. Igor “The Duke” Pokrajac (94 kg) – Maiquel “Big Rig” Falcao (93 kg)

Izvor: ico.rs

Još vesti iz kategorije...

Top