Odžaci

Uređuje se olimpijski bazen u Odžacima pred novu sezonu

Počelo je renoviranje otvorenog olimpijskog bazena u Odžacima koji beleži veliku posećenost kupača iz celog regiona.

Lokalna samouprava koja je proteklih godina uložila značajna sredstva u taj objekat, ove godine je iz budžeta za uređenje bazena izdvojila oko četiri miliona dinara.

U toku su radovi na platou oko bazena gde će dotrajale pločice biti zamenjene behaton pločama, tako da će bazen u novom ruhu dočekati kupače na početku letnje sezone.

- Kada smo 2018. godine pripremali budžet opštine jedan od prioriteta nam je bio uređenje bazena i kompletnog sportskog centra “Šumice”. Bazen je centar dešavanja u letnjim mesecima i ne koriste ga samo građani Odžaka, već dolaze kupači iz čitave opštine i regiona, a imamo i jako puno posetilaca iz Hrvatske – kaže pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić.

Olimpijskim bazenom u Odžacima poslednjih nekoliko godina upravlja Javna ustanova “Sportski centar Odžaci”.

- Najveća investicija je bila pre pet godina kada su kupljeni novi filteri, jer je prioritet bio da se obezbedi najbolji kvalitet vode, po čemu smo postali prepoznatljivi u regionu. Prošle godine je ugrađen dozer za sumpornu kiselinu, promenjeni su glavni ventili, kupljen je reduktor za mešanje perlita, a urađeno je i jako puno stvari oko samog bazena zahvaljući pomoći lokalne samouprave i radu samih zaposlenih na bazenu – ističe Miroslav Stanković, direktor “Sportskog centra Odžaci”.

Prema njegovim rečima, na bazenu su zamenjeni svi tuševi, promenjeni su trščani krovovi na bini i kafiću, urađen nov mobilijar za decu, napravljena pokretna kuglana, a nabavljeno je i novo ozvučenje, kao i jedan broj ležaljki i suncobrana.

Direktor Stanković ističe da je jedan od prioriteta bezbednost kupača, koja je podignuta na viši nivo uspostavljanjem saradnje sa agencijom čiji licencirani spasioci tokom sezone brinu o bezbednosti posetilaca bazena. Navodi da su ove godine opredeljena sredstva i za postavljanje dva nova električna stuba za reflektore, čime će se dobiti jače osvetljenje i stvoriti bolji uslovi za organizaciju noćnog kupanja, a u planu je i uvođenje video nadzora.

Početak sezone kupanja je planiran za polovinu juna, a kako bi se moglo dalje ulagati u bazen i posetiocima ponuditi novi sadržaji u upravi bazena razmišljaju o povećanju cene ulaznice koja je godinama ubedljivo najniža u odnosu na slične objekte u okruženju.

Izvor: ico.rs

Još vesti iz kategorije...

Top