Odžaci

U obnovu Tehničke škole Odžaci biće uloženo više od 100 miliona dinara

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije izdvojila je više od sto miliona dinara za obnovu Tehničke škole Odžaci.

Projektom su obuhvaćeni objekti u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu, odnosno tekstilni deo i mašinska radionica, kao i školsko dvorište sa košarkaškim terenom, što je prva faza obnove školske zgrade.

- Posle tri godine rada na pripremi projektne dokumentacije, konačno su nam odobreni svi projekti i polako treba da krenemo u postupak javne nabavke. Očekujemo da bi radovi mogli krenuti u junu. Projekat je vredan 106 miliona dinara, što su za našu školu i našu sredinu značajna sredstva. U tekstilnom delu dobićemo tri velika kabineta, a projekat predviđa i izgradnju sanitarnog čvora za ovaj deo školske zgrade – kaže direktorica škole Snežana Lučar.

Vlada Srbije je osnovala Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima sa ciljem pomoći lokalnim samoupravama u finansiranju i izvođenju radova na obnovi objekata javne namene.

Predsednica opštine Latinka Vasiljković kaže da će posle prošlogodišnje rekonstrukcije i adaptacije odeljenja pedijatrije i ginekologije Doma zdravlja Odžaci ovo biti drugi veliki projekat obnove u Odžacima koji će finansirati Kancelarija za javna ulaganja.

- Slobodno možemo reći da je Tehnička škola Odžaci ostvarila jedan izuzetan rezultat na konkursu koji je raspisala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Trenutno još tri ustanove rade na izradi projektno-tehničke dokumentacije kako bi im mogla biti odobrena sredstva. To su Centar za socijalni rad Odžaci, OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka i Dom zdravlja Odžaci – navela je Vasiljković.

Predsednica opštine je obišla Tehničku školu zajedno sa svojim pomoćnikom Igorom Praćom i rukovodiocem Odeljenja za društvene delatnosti Snežanom Grujičić.

Vasiljković je tom prilikom istakla da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uložila značajna sredstva u unapređenje uslova u kojima učenici i učenice Tehničke škole pohađaju nastavu i stiču nova znanja i kompetencije za svoje buduće pozive.

Snežana Grujičić je dodala da lokalna samouprava čini sve da deca ostanu u svojoj opštini i da se u njoj školuju, podsetivši da je Tehnička škola Odžaci među prvim srednjim školama u kojima je zaživelo dualno obrazovanje.

Izvor: ico.rs

Još vesti iz kategorije...

Top