Odžaci

Svečano otvorene prostorije Udruženja Nemaca opštine Odžaci

U Odžacima su uz prigodan kulturni program svečano otvorene nove prostorije Udruženja Nemaca opštine Odžaci.

udruzenje-nemaca-1Prostorije Udruženja Nemaca nalaze se na adresi Knez Mihajlova 16, na spratu zgrade pored Mesne zajednice. Uređenje i opremanje pomogli su opština Odžaci, Nacionalni savet Nemaca, Fondacija “Deutsche Stiftung”, Udruženje Nemaca “Gerhard” iz Sombora, Hans Lauber, kao i mnogi drugi prijatelji i članovi udruženja.

- Naša mala zajednica je posle četiri godine uspela da dobije i opremi svoje prostorije u centru Odžaka i ovo je za nas zaista veliki dan. Sve aktivnosti udruženja sad imaju mesto gde će biti održane, a jedan deo prostorije je zavičajni i u njemu se nalaze predmeti koji svedoče o životu Nemaca na ovim prostorima – kaže predsednik Udruženja Nemaca opštine Odžaci Mihajlo Sujer.

U novim prostorijama udruženja u ponedeljak počinje kurs nemačkog jezika, a Sujer ističe da će taj prostor moći da koriste i druga udruženja iz opštine Odžaci koja žele saradnju.

udruzenje-nemaca-2Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Anton Bek, predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, predstavnici udruženja Nemaca iz Subotice i Bača, kao i drugi gosti.

Anton Bek je prisutnima preneo pozdrave i želje za uspešan rad u novim prostorijama od ambasadora Nemačke Tomasa Šiba i Kristijana Rajsmilera koji je u ambasadi zadužen za manjine. Oni su dobili pozive za ovu svečanost, ali zbog drugih obaveza nisu bili u mogućnosti da dođu na otvaranje.

Zvaničnici nemačke ambasade su preko Beka poručili da će nastaviti da prate i podržavaju rad Udruženja Nemaca opštine Odžaci.

U kulturnom delu programa nastupili su hor “Regenbogen” nemačkog udruženja “Maria Theresiopolis” iz Subotice, hor “Santa Maria” iz Bača, kao i mlada solo pevačica Milica Sujer uz klavirsku pratnju Filipa Vidanovića.

Izvor: ico.rs

Još vesti iz kategorije...

Top