Odžaci

Postavljanje brzinskog displeja u zoni škola u Odžacima

U Somborskoj ulici u Odžacima, ispred zgrade opštine, postavlja se brzinski displej koji će povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pre svega dece, budući da se u blizini nalazi jedna osnovna i dve srednje škole, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić.

Somborska ulica je najprometnija na teritoriji opštine i deo je državnog puta koji prolazi kroz centar naseljenog mesta Odžaci.

- Brzinski displej postavljaju radnici firme “Selma” iz Subotice. Vrednost investicije je 2.040.000 dinara. Sredstva su opredeljena iz fonda za bezbednost saobraćaja, tako da će u toku današnjeg dana, a najkasnije u ponedeljak biti montiran ceo sistem – rekao je Stanišić.

Pomoćnik predsednika opštine je naveo da istovremeno firma “Star” iz Kule radi na postavljanju video nadzora na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Knez Mihailove, u blizini “Niveinog” igrališta, kao i na centralnom objektu PU “Poletarac” i vrtiću “Bajka” u Odžacima.

Prema njegovim rečima, vrednost te investicije je 2,5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada dodelila 2,1 milion dinara, dok je 400.000 dinara iz budžetskog fonda za bezbednost saobraćaja.

Stanišić je najavio podelu rotacionih svetala za traktore i priključne mašine, kao i svetala za bicikliste, a te aktivnosti sprovodi Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci na čijem čelu se nalazi predsednica opštine Latinka Vasiljković.

Izvor: ico.rs

Još vesti iz kategorije...

Top