Odžaci

Dan otvorenih vrata opštine Odžaci u Deronjama

Posetom Deronjama i razgovorom sa građanima, predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković nastavila je prošle godine započetu akciju obilaska mesnih zajednica sa ciljem približavanja rada lokalne samouprave građanima.

Predsednica je obišla Osnovnu školu “Vuk Karadžić” gde se u razgovoru sa novom direktorkom Zorom Doroslovac upoznala sa problemima u radu koje škola ima, a koji su između ostalog vezani za legalizaciju školskog objekta.

U pratnji direktora Doma zdravlja Odžaci, predsednica opštine je posetila ambulantu i apoteku koja je data u zakup Apotekarskoj ustanovi “Janković”. Obišla je i pijacu u Deronjama gde je razgovarala sa građanima, kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo.

- Ono što je veoma bitno za ovu posetu Deronjama, i što će biti nastavljeno u narednom periodu, jeste da smo po prvi put organizovali Dan otvorenih vrata. Ova praksa postoji u zgradi opštine Odžaci gde je prijem građana sredom od 10 do 12 časova. Želimo da budemo pristupačni i stanovnicima ostalih opštinskih mesta, tako da će prijemi građana biti organizovani i u narednom periodu, a priključiće se moji najbliži saradnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici vlasti na pokrajinskom i republičkom nivou koji potiču iz opštine Odžaci – kaže Latinka Vasiljković.
Pomoćnik predsednice opštine, Igor Praća, kaže da lokalna samouprava želi da bude bliža građanima i da će i stanovnici drugih mesnih zajednica na prijemima tokom Dana otvorenih vrata moći da ukažu na probleme i dobiju odgovore na svoja pitanja, kao što je tu mogućnost juče iskoristio veći broj meštana Deronja.

Još vesti iz kategorije...

Top