Horoskop

ASTRO SPORT: Kakva vrsta vežbe odgovara vašem znaku?

Sportovi ili barem rekreativno vežbanje i kretanje važan su faktor ljudskog zdravlja. Ipak, ne leži sve svima. Tako Ovnovi preferiraju adrenalinske sportove, Bikovi bi najradije ležali na plaži... Proverite kakva vrsta vežbe odgovara vašem znaku.

Ovan

Pripadnike ovoga znaka privlači svaka vrsta telesne aktivnosti. Omiljeni su im adrenalinski sportovi koji u sebi nose dozu opasnosti kao što su skijanje, surfovanje, vožnja motorom, jahanje ili penjanje po stenama. Budući da je Ovnov vladar bog rata Mars, najbolje mu odgovaraju borilački i udarački sportovi kao boks ili karate. Vrlo su takmičarski raspoloženi i mrze da gube. Ne igraju da bi učestvovali, već da bi pobedili!

Bik

Da se oni pitaju, Bikovi bi se najradije izležavali na peščanoj plaži. Ako baš moraju da se bave nekom fizičkom aktivnošću, izbor im je baštovanstvo, pešačenje, golf, kriket, joga i posezanje za daljinskim. Ako se odluče na zahtevniju aktivnost, biće to neka koja iziskuje snagu i izdržljivost, kao što je to veslanje, planinarenje i dizanje tegova, u čemu će uporni Bikovi briljirati.

Blizanci

Predstavnici ovoga znaka vole aktivnosti u kojima mogu da primene svoj britak um i brzinu, kao što su šah i kartanje. Inteligentni i spretni, posebno vole sportove koji se igraju u parovima i koji zahtevaju okretnost i brzinu kao što su stoni tenis, skvoš, badminton. Društvenog Blizanca zanimaće i takmičarski sportovi i društvene igre. Kao vazdušni znak, privlači ih sve pri čemu se skače i leti, od trampolina i akrobatike do pilotiranja.

Rak

Pripadnici ovoga znaka vole grupne sportove, jer ih ekipe podsećaju na porodicu. Ako se odluče za kakav sport, predaju mu se u potpunosti i skloni su da testiraju svoje mogućnosti do krajnjih granica. Budući da su vodeni znak, obično biraju plivanje, vaterpolo, skokove u vodu, ribarenje, jedrenje i druge vodene sportove, ali umeju da budu izvrsni i u golfu, skijanju i hokeju na ledu.

Lav

Lavovi obožavaju sport i rekreaciju, a najviše vole da vežbaju u teretani, gde svi mogu da se dive njihovom lepo oblikovanom telu. Među zadivljenim posmatračima su i oni sami, jer vole da se gledaju u ogledalu. S obzirom na aristokratski ukus, Lavovi vole sportove s dozom glamura i kojima se bave pripadnici plemićkih porodica kao što su golf, tenis, polo, konjičke i auto-trke.

Devica

Predstavnici Device vole da budu u formi, ali više zbog svog zdravlja, a manje zbog taštine. U skladu s tim, najdraži su im sportovi aerobika, joga, plesanje i trčanje. Briljiraju u sportovima koji zahtevaju preciznost i strpljenje, kao što su golf, bilijar i streljaštvo, a retko ćete ih naći u nasilnijim sportovima. Privlače ih i intelektualni hobiji, čak i više nego bilo koja telesna disciplina, pa se mnogi bave šahom, bridžem, damom i sličnim.

Vaga

Ovim znakom vlada planeta ljubavi i lepote, Venera, pa će prezirati nasilne i prenaporne aktivnosti. Tipične Vage s naglašenom Venerom najčešće se bave samo ležernom rekreacijom ili sportovima s estetskom komponentom kao što su tenis, gimnastika, ples, klizanje i sinhronizovano plivanje. Vage traže ravnotežu u svim sferama svog života tako da često praktikuju jogu, meditaciju, tai-chi i druge umirujuće aktivnosti.

Škorpija

Takmičarski su raspoloženi i strastveni u svemu što rade. Škorpije ceo život nastoje da poboljšaju svoju fizičku spremu i mentalne kapacitete. Jedan su od najjačih zodijačkih znakova, i kao sila prirode - otporni, koncentrisani i moćni; izvrsno im leže karate, boks, rvanje, maraton, mačevanje i fudbal. Budući da im je um prodoran, privlače ih i aktivnosti kao poker, šah i japanska igra go.

Strelac

Najzdraviji od svih znakova Zodijaka, karakteriše ga nepresušna energija. Voli da bude u prirodi na svežem vazduhu, da šeta, planinari, jedri. Nadaren je i za individualne i za kolektivne sportove, a najdraži su mu oni koji zahtevaju preciznost kao streljaštvo, streličarstvo i košarka. Mnogi Strelci izvrsni su u jahanju, trčanju, pešačenju, penjanju po stenama i planinarenju, ali budući da su skloni povredama, trebalo bi da paze kad se bave ekstremnijim sportovima.

Jarac

Šta god radio, strpljivi i konstruktivni Jarac ne očekuje brze rezultate i zato bira sportove koji zahtevaju visok nivo strpljivosti, predanosti i koncentracije. Širok spektar sportova koji mu odgovaraju obuhvata razne atletske discipline, dizanje tegova, bodibilding, planinarenje, penjanje po stenama i skijanje. Izvrstan je u rešavanju složenih problema, pa je često na šahovskim ili matematičkim turnirima.

Vodolija

Ne voli monotoniju i rutinu. Što je sport neobičniji i nekonvencionalniji, njemu je draži. Stoga voli padobranstvo, bandži i druge ekstremne sportove, ali i ples, jer mu omogućuje slobodu kretanja. Budući da mu je mentalno zdravlje važno kao i fizičko, okreće se opuštajućim aktivnostima kao što su su pilates, joga i nanbudo. Kao velik humanitarac, čest je učesnik raznih trka za opstanak šuma, hodanja za spas kitova i sličnog.

Ribe

Romantičara Zodijaka ne krase velike sportske vrline pa ga nećete često naći u najzahtevnijim sportovima. Potreban im je jak i istrajan podsticaj da bi se pokrenuli. S obzirom na pripadnost vodenom elementu, najprijatnije se oseća u tom okruženju. Izvrstan je u plivanju, ronjenju, skijanju na vodi i surfovanju. Okretnost i savitljivost omogućuju mu uspeh u plesu, klizanju, gimnastici i aerobiku.

Izvor: tportal

Još vesti iz kategorije...

Top