Kula

“Pametna stajališta” u opštini Kula

Pored novih autobuskih stajališta koja su postavljena u mestima naše opštine danas je u Kuli ispred Ekonomsko-trgovinske škole počelo postavljanje prvog “pametnog” autobuskog stajališta. Naime, radi se o takozvanom „pametnom stajalištu“ koje u sebi između ostalog ima ugrađen i WiFi internet, punjače za mobilne telefone, a puni se preko solarnog panela na krovu.

Direktor JKP Komunalac, Damjan Miljanić ovim povodom rekao je da su se u predhodnom periodu i komunalno preduzeće i opština trudili da rešavaju probleme građana, bilo male ili velike, nisu pravili razliku.

„Postavljali smo stajališta u svim naseljenim mestima, a danas ovde u Kuli jedno stajalište koje je specifično po tome što se svrstava u red tzv. „pametnih stajališta“, stajalište ima WiFi besplatni internet, ima svoj solarni panel kao punjač koji proizvodi električnu energiju, ima punjače za mobilne telefone, taster u slučaju napada ili potrebe za pozivom u pomoć, takođe ima mogućnost GPS komunikacije sa autobusima i u narednom periodu u planu je montiranje i LED displeja preko koga će se moći pratiti vreme dolaska autobusa na ova stajališta. To su uređaji koji podržavaju sve napredne tehnologije, u narednom periodu postavljaju se dva stajališta u Kuli, a u planu je postavljanje još ovakvih stajališta, što će obezbediti mogućnost da sam prevoz putnika i čekanje autobusa bude mnogo komfornije i kvalitetnije.“

Još vesti iz kategorije...

Top