Kula

Opština Kula u akciji „16 dana aktivizma“

Opština Kula uključila se u akciju „16 dana aktivizma“. Tim povodom, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da će „16 dana aktivizma“ u borbi protiv nasilja opština Kula obeležiti centralnim događajem, na današnji dan, kada se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Reč je o svečanim koktelu gde će se sumirati sve ono što je urađeno u prethodnom periodu i šta su planovi za naredni period. Miljanić je pozvao sve koje podržavaju rad Udruženja i one koji su zainteresovani da daju podršku u ovoj oblasti da dođu danas u Svečanu salu opštine Kula u 18 časova, gde će biti upriličen koktel. On je istakao da je tokom ove akcije, i svih 16 dana aktivizma, počevši od 25. novembra kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. decembra kada je Dan ljudskih prava, svako dešavanje obeleženo narandžastom bojom, kao simbol optimizma i bolje budućnosti.

Tako će biti i danas sa zgradom Opštine, koja će od 17 časova biti osvetljena narandžastom bojom i na taj način skrenuti pažnju da nasilje nad ženama, ali i nad bilo kim drugim nije dozvoljeno, ali i jednim delom ličiti na svetske metropole koje na ovaj način obeležavaju značajne datume i događaje.

Još vesti iz kategorije...

Top