Apatin

Zbog objave na fejsbuku, direktorka banje kaznila vozača

Vozač direktorke Banje „Junaković“, Saša Petrović je, zbog toga što je na Fejsbuku podelio emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, premešten na rad u kotlarnicu (?!). Direktorka mu je, po njegovim rečima, prethodno skrenula pažnju na njegovu objavu na Fejsbuku, naredivši da je izbriše, uz napomenu da, zbog toga, više „ne može očima da ga gleda, jer joj stvara nervozu“!

-Politika me ne zanima, nisam član SNS-a, zbog čega se nisam ni nadao da ću u firmi, na čijem je čelu kadar SNS-a, nešto značajno prosperirati. Više od godinu i po dana Dragana Mrđenov je bila direktorka ustanove u kojoj sam ja bio njen vozač, koji se profesionalno odnosio prema svom poslu i to je sve, započinje svoju ispovest smenjeni vozač Saša Petrović.

Nedelju dana nakon što je premešten na rad u kotlarnicu, direktorka ga je, kako kaže, ponovo pozvala na razgovor, opet zbog Fejsbuka!

-Ovaj put joj se nije dopalo što sam lajkovao post sugrađanina u kom je kritikovao lokalnu vlast.Drsko me je upitala zašto to radim i da li sam svestan da mi može pocepati rešenje o neplaćenom odsustvu sa posla, koje mi je odobreno nekoliko dana ranije, nastavlja Saša.

Nakon što joj je odgovorio da je on svakako prinuđen da ode i da cepanje rešenja ništa neće promeniti, usledila je nova pretnja zbog koje je odlučio da o svemu javno progovori.
-Postavila mi je najmonstruoznije pitanje koje je mogla u tom trenutku, zbog čega sam pukao i rešio sve da presečem. Upitala me je: „Zašto ovo radite supruzi Milici? Vi znate gde ona radi...“ i preteći dodala „Ne terajte me da sad okrenem jedan broj“, aludirajući na svu svoju moć da može da nam uništi život. Tog trenutka sam, naprosto, poludeo. Ni sam ne znam kako sam se suzdržao i, bez reči, izašao na vrata uz njenu opasku da je „ne teram da mi pokaže koliko je moćna“, rezigniran je Petrović i dodaje da je pretnja izrečena na račun njegove supruge, kap koja je prelila čašu, zbog čega se odlučio da sve iznese u javnost.

Nakon svega, kako kaže, napustiće Banju „Junaković“, jer su uslovi za dalji rad postali nepodnošljivi. I to, ne samo njemu. Kako kaže, već nekoliko radnika je otišlo, a mnogi ćute i trpe, jer su u strahu i nemaju alternativu da prehrane sebe i porodicu. Pokušali su da potraže i zaštitu sindikata, ali bez uspeha.

-Moj slučaj nije usamljen. Nekoliko radnika je tražilo zaštitu sindikata, ali je sve palo u vodu kad se saznalo da direktorki, zbog jake zaleđine koju ima u SNS-u, ne može niko ništa, kaže i dodaje da je on presekao i da će posao potražiti u inostranstvu.

-Govoreći o svom problemu, samo želim da pomognem drugima, da se ohrabre i javno suprotstave šikaniranju, vređanju i ponižavanju kojima su svakodnevno izloženi. Kap koja je prelila moju čašu bilo je što mi je direnula porodicu. To je bilo previše, zaključuje svoju ispovest Saša Petrović, uz izvinjenje kolegama koji su, zbog kontakta sa njim, napravili sebi problem.

Iako smo želeli da čujemo i njen komentar, direktorka Banje „Junaković“, kako su nam preneli njeni saradnici, nije bila dostupna na telefon. Da li će se oglasiti narednih dana, ostaje da vidimo.

Izvor: apatinskenovine.rs

 

Još vesti iz kategorije...

Top