Apatin

U toku prolećno ozelenjavanje opštine Apatin

U prostorijama JKP „Naš dom“ Apatin, danas je o aktuelnim temama za apatinske medije govorio direktor ove ustanove Nebojša Smiljanić.

Tek što se izašlo iz radova vezanih za zimsku službu, započele su pripreme i radovi u okviru radne jedinice „Zelenilo“. To je podrazumevalo grabuljanje i pripremu za dalje radove u svim parkovima i ulicama koje su definisane programom poslovanja našeg preduzeća za ovu godinu. – rekao je Smiljanić

Pored toga, od direktora JKP „Naš dom“ Apatin saznali smo i da je zimski period iskorišćen za remont mehanizacije i opreme koja se koristi u ozelenjavanju, kao i da je prethodnih meseci rađeno na orezivanju grana, košenje trave i šiblja na putnom pojasu od Apatina do Prigrevice, tačnije između biciklističke staze i puta.

Ono što je novina u RJ „Zelenilo“ je što je nabavljena vučna drobilica za zeleni otpad. Ona pored toga što ubrzava rad, tačnije melje grane i pretvara ih u sitan malč, smanjuje troškove transporta ka lokalnoj deponiji i čini ceo proces produktivnijim. – ističe Smiljanić koji je i dodao da se od nedavno radi orezivanje grana na teritoriji opštine Apatin po rešenjima komunalne inspekcije u čemu je veoma koristi radna korpa sa platformom koja je svakodnevno na terenu. Nedavno je završeno sa radovima na ozelenjavanju prostora oko jaslica, a ono što sledi je ozelenjavanje ulice Petefi Šandora gde se čeka završetak radova. Ovih dana je završen remont sistema navodnjavanja „kap po kap“ na kružnom toku kod Banje Junaković, gde se očekuju dalji radovi po nalogu opštine Apatin.

 

Još vesti iz kategorije...

Top