Apatin

U petak i subotu u Apatinu se obeležava Svetski dan muzike

Koncept obeležavanja praznika muzike, koji se održava svakog 21. juna, jeste da se izvan koncertnih dvorana, dakle, na trgovina, parkovima i ulicama, razni talentovani muzički izvođači i žanrovi prikažu najširoj publici. Obeležavanje Svetskog dana muzike datira iz osamdesetih godina prošlog veka kada je u Parizu 1982., najdužeg dana u godini, prvi put organizovana proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival muzike) gde se širom Francuske proslavljalo besplatnim koncertima profesionalnih muzičara i muzičara amatera svih uzrasta.
Evropska povelja o prazniku muzike potpisana je 1997. u Budimpešti.

Danas se Svetski dan muzike proslavlja u više od sto država među kojima je i Srbija. Taj broj se svake godine povećava jer se sve veći broj zemalja priključuje obeležavanju ovog praznika koji pruža mogućnost da manje popularni muzičari široj publici pokažu svoju umetnost i talenat.

Ove godine, na inicijativu Opštinskog kulturnog centra, po prvi put u Apatinu obeležavamo Svetski dan muzike. Više koncerata različitih muzičkih žanrova možete pratiti na više lokacija u gradu tokom čitavog dana i večeri.

PROGRAM:

Petak 21.06.2019.
09,30č Učenici OMŠ "Stevan Hristić" Apatin - plato ispred gradske česme (Vojvođanska banka)
11,00č Pevačka grupa "Etna" KUDa "CARZA" Apatin - plato ispred fontane u glavnoj ulici
19,30č Gradski hor "Jedinstvo" Apatin - plato ispred gradske česme
21,00č SMILJA POP BAND I GOSTI - plato ispred Doma kulture

Subota 22.06.2019.
ROK VEČE - PRLJAVI ROMEO i ROK FEST BEND na platou ispred Doma kulture

Izvor. apatinskenovine.rs

Još vesti iz kategorije...

Top