Apatin

Samozapošljavanje u Apatinu - Priliku dobilo 19 nezaposlenih

Još deset nezaposlenih lica dobilo je priliku da samostalno otpočne sopstveni biznis novcem lokalne samouprave, dok je devetoro nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Apatinu dobilo subvencije radi zapošljavanja kod privatnih preduzetnika.

U velikoj sali Skupštine opštine ugovore su korisnicima uručili predsednica SO Apatin Nika Petrović i direktor NSZ filijala Sombor Sekula Tanjević.

Vrednost subvencija je 3,4 miliona dinara, od kojih je deo obezbedila i Nacionalna služba za zapošljavanje u Apatinu. Javni poziv za samozapošljavanje i nova zapošljavanja je deo opštinskog Akcionog plana zapošljavanja koji lokalna samouprava sprovodi zajedno sa NSZ. Podrška je namenjena za samozapošljavanje i za novo zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

U opštinskom Savetu za zapošljavanje istakli su da je opštinski poziv usledio posle republičkog i prokrajinskog oglasa, i da su subvencije dobili svi koji su se javili na konkurs. Na osnovu dostavljenih biznis-planova, novac je raspoređen radi otpočinjanja pravljenja nameštaja, otvaranja gipsarske radnje, proizvodnje kolača, izrade suvenira, molersko–farbarskih poslova... Kod novog zapošljavanja radna mesta našli su srednjoškolci pretežno u građevinskim preduzećima.

Izvor: dnevnik.rs

Top