Apatin

Počeli radovi na rekonstrukciji puta Motel - Vagoni

Nakon dosta problema i odlaganja, juče su konačno počeli radovi na rekonstrukciji puta Motel – Vagoni. Pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević, je krajem avgusta, objasnio zbog čega je došlo do kašnjenja ovih radova i najavio da će do kraja jeseni Apatinci imati priliku da koriste novi, rekonstruisani put.

Podsetimo, na ogromnoj tabli koja je najavila rekonstrukciju ovog puta, sa sve generalijama koliko, kako, ko i kad, stajalo je da je početak radova 21. juni, a završetak za 60 kalendarskih dana.

Tek nakon teksta u Novim apatinskim novinama o kašnjenju ovih radova, sa fotografijama uništenog puta prepunog ogromnih rupa, objavljenog 20. avgusta i postavljenog pitanja zašto nisu započeti radovi (po osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja), devet dana kasnije, odnosno 29. avgusta, oglasio se pomoćnik predsednika Milojević, naravno, samo za „apatinske medije“ (koji, uzgred, nisu ni pisali o kašnjenju).

-Krivac za trenutno stanje i odlaganje radova je projektant, koji je uradio projekat 2017. godine. Projekat je tada urađen sa lošom geodezijom, lošim snimljenim tačkama, visina je pogrešena za preko 60 centimetara. Ništa se o tome nije znalo dok se ove godine nije raspisala javna nabavka za izgradnju tog puta, dok nismo počeli da „kolčimo“ i dok izvođač radova nije video da mu se tačke ne slažu. Ono što smo tada preduzeli, jeste da se uradi nova geodezija, koja je urađena o trošku projektanta koji je napravio grešku u projektu, te da na osnovu te nove geodezije, predamo istu projektantskoj kući koja sad treba da uradi projekat po njoj, izjavio je tada Milojević, ne pominjući da li će iko platiti ikakve penale zbog grešaka i kašnjenja radova.

On je samo dodao da je vrednost projekta 81 milion dinara sa pdv-om, od čega opština Apatin učestvuje sa 52,5 miliona a Ministarstvo privrede 28,5 miliona i izrazio nadu da će put biti završen do kraja oktobra ove godine.

Da li će i biti tako, ostaje da vidimo.

Izvor: apatinskenovine.rs

Top