Apatin

Otvoren renovirani vrtić „Leptirići“ u Prigrevici

Završena je kompletna rekonstrukcija prigrevačkog vrtića „Leptirići“. Ovaj objekat PU „Pčelica“ tokom prošlog polugodišta bio je zatvoren zbog renoviranja, a danas u potpuno novom ruhu, ponovo počeo sa radom.

-Ovo renoviranje završeno je sredstvima opštine Apatin i Ministarstva bez portfelja, odnosno Ministarstva zaduženog za demografiju. U pitanju je projekat mera populacijone politike, iz kog je dobijeno 11 miliona dinara za kompletno renoviranje ovog vrtića, rekla je za radio Dunav Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin.
Osim tehničkih stvari, u vrtiću „Leptirići“ u Prigrevici urađen je i potpuno novi enterijer, nabavljen je novi nameštaj, a kroz ovu investiciju lokalna samouprava je pokazala da brine o najmlađima.

-Nakon završenih jaslica, uspeli smo da potpuno renoviramo i ovaj vrtić u Prigrevici, a ideja nam je da naredna rekonstrukcija bude obavljena i u vrtiću u Svilojevu. Projekat se privodi kraju, te se nadamo da će uskoro i deca iz Svilojeva imati ovako lepe uslove za rad kao i njihovi drugari iz Prigrevice, kaže Koraćeva.

Prema rečima Biljane Mandić, direktorke PU „Pčelica“, zgrada u kojoj se nalazi objekat namenjen najmlađim Prigrevčanima stara je preko 140 godina.

-Zgrada u kojoj se nalazi vrtić lepa je i autentična na svoj način, a danas u njoj počinjemo sa radom sa mnogo boljim uslovima. Radovi su bili raznovrsni, od krova do podruma, i uključivali su kompletnu rekonstrukciju. Uveli smo i grejanje na gas, a čime smo rešili jedno od važnijih pitanja. Podovi su promenjeni, izvedeni su keramičarski radovi i renovirani su svi sanitarni čvorovi. Komlet nameštaj je promenjen i objekat je zaista dobio sve ono što predstavlja idealne uslove za rad sa decom predškolskog uzrasta, rekla je Mandićeva.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top