Apatin

Opština Apatin nagrađuje penzionere

Opštinska uprava spremila je lepo iznenađenje za korisnike senior kartica. Podsetimo, svi penzioneri iz opštine Apatin imaju pravo na karticu sa kojom mogu ostvariti niz popusta na proizvode i usluge u velikom broju prodavnica i firmi u našoj opštini.

Od kako je u maju ove godine počelo prijavljivanje za Apatinske senior kartice, interesovanje prevazilazi sva očekivanja. Do sada je podeljeno preko 1800 kartica u dva kruga, pa je u pripremi i treći krug podele. Opština Apatin je zato rešila da nagradi veliko poverenje najstarijih sugrađana, i to besplatnim turističkim izletima.

U narednom periodu biće organizovan niz jednodnevnih izleta, a prvi će krenuti u novembru u Sremske Karlovce. Prvih 50 dobitnika će biti izvučeno 25. oktobra.

U opštinskoj upravi navode da su izleti, pored pogodnosti za korisnike senior kartica, svojevrstan način da se kao zajednica odužimo i odamo priznanje najstarijim sugrađanima. Iz opštine podsećaju da je ovo samo korak u nizu mera kojima se apatinskim penzionerima poboljšava kvalitet života i omogućava aktivna starost. Novinama u Domu zdravlja, izgradnjom lifta i nabavkom novog saniteta već su počela unapređenja u sektoru zdravstva, a slediće ih ostale oblasti i aktivnosti namenjene najstarijima.

Iz opštinske uprave naglašavaju da će izleti biti redovno organizovani, i da cilj ovog izvlačenja nije da se nagrade samo najsrećniji, već da će svi penzioneri dobiti mogućnost da učestvuju. Jednostavno, zbog velikog boja korisnika senior kartica, neophodno je organizovati izvlačenje. Dobitnici i detalji prvog izleta će biti objavljeni nakon izvlačenja 25. oktobra.

Top