Apatin

Na plaži kod "Plave ruže" utopio se 59-godišnji Apatinac

Zvonko Gospočić (59) iz Apatina utopio se danas popodne u zalivu Dunava, na plaži kod „Plave ruže“. Nakon kraće potrage, njegovo beživotno telo pronašli su ronioci DPA „Apatin“ i izvukli ga na obalu. Ne lice mesta ubrzo je stigla ekipa apatinske Hitne pomoći, ali je dežurni lekar mogao samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka.

Gospočić je na plažu došao sa jednim drugom. Smestili su se preko puta „Plave ruže“.

-Malo smo popili pre nego smo došli na plažu. Ja sam u neko vreme zaspao na obali. Probudila me je neka žena i rekla da je videla Zvonka da je krenuo da pliva, ali da ga više ne vidi. Tražio sam ga pogledom okolo, čak sam pomislio i da se uputio, pešice, ka gradu, mada mi je to bilo malo verovatno po ovoj vrućini. Tada sam pozvao policiju, priča Zvonkov drug, koga smo zatekli na licu mesta, dok je, kao i većina kupača, čekao rezultat potrage ronioca, koji su, nakon policije ubrzo stigli na plažu.

Potraga za nesrećnim čovekom je trajala vrlo kratko. Nakon par minuta, ronioci su pronašli njegovo telo i izvukli ga na obalu. Ekipa apatinske Hitne pomoći je, u međuvremenu, stigla na lice mesta, ali utopljeniku više nije bilo pomoći. Dežurni doktor je mogao samo da konstatuje njegovu smrt.

Izvor: apatinskenovine.rs

Top