Apatin

Migranti devastiraju vikendice kod Vagona

Vlasnici vikendica, posebno na Vagonima, su ogorčeni jer su neki samo tokom ove godine, po više puta napravili haos u njihovim vikendicama. Našem sugrađaninu Branislav Mijiću, dva puta su obili vikendicu.

-Prvi put su napravili veliku štetu. Prošle godine pred Prvi maj polupali stakla na svim prozorima i vrata ostavili sve u neredu. Zapalili vatru izazvali požar koji je mogao da proguta celu kuću. Ove godine su obili samo vrata. Suđe polupano, čebad razbacana. Spavali unutra ostavili haos od stvari iz sebe. Nije to neka imovima ali ja svaki put put moram da spremam posle njih po nekoliko dana. Moj komšija je stavi železne šipke na vrata i prozore. Pa zar smo došli dotle da svoju imovinu okujemo, ali izgleda da ćemo morati, jer ovde nema nikakve redovne kontrole nadležnih službi-dodaje naš sugrađanin.

On se još, kao i ostali vikendaši pita, da li će danas-sutra moći uopšte doći do svoje vikendice sa porodicom jer ne zna šta ga tamo čeka.

- Šta mogu ja sam kad u predvečerje dolazim da obiđem a ne znam koliko će njih i sa čime me dočekati. Vatre gore, improvizovana skloništa su u celom ovom delu preko puta Vagona. Niko se ne oseća u takvim okolnostima siguran-dodaje on.

Vlasnik pčelinjih košnica iz Sombora, kojih je bilo dvadesetak, a pre nekoliko dana su praktično nestale, bez dileme razmišlja.

-Ma nije meni toliko do meda ako su ljudi bili toliko gladni nego su one potpuno uništene i nisu za dalju upotrebu-kaže on.

Drugi vikendaši kod Vagona, sa jedne i druge strane benta, nemaju dileme.

–Celu ovu situaciju mogu da reše samo nadležni organi. U suprotnom pošto su Vagoni postali centar migrantskog okupljanja i švercovanja, moraćemo sami da se organizujemo i zaštitimo svoju imovinu.

Izvor: apatinskenovine.rs

Još vesti iz kategorije...

Top