Mali Petrov salaš centar ekoloških akcija u Apatinu

Simboličnom sadnjom mladice bora Prirodnjački centar „Mali Petrov Salaš“ označio je početak svojih namera da preraste u ozbiljni ekološki centar koji će se baviti edukacijom, najviše dece, rekretaivnim aktivnostima, turizmom...

To se i ostavruje. Za tri sedmice od osnivanja Prirodnjački centar „Mali Petrov Salaš“ organizovao je nedeljne akcije uređenja prostora, šetačkih staza, poligona spretnosti u prirodi za decu, zasade stabala, čišćenje terena, razmatrao dalje planove kojima bi ovaj centar postao primer onih sadržaja koji su nam do sada na planu ekologije nedostajali u našoj sredini.
-Radićemo svake subote do prvog dana proleća 31. marta. Entuzijasti, zaljubljenici u prirodu, mogu nam se pridružiti u ovim akcijama. Kada do proleća sve uredimo i isplaniramo akcije očekujemo veliki odziv zainteresovanih, posebno škola i predškolskih ustanova. Bićemo tu da im se stavimo na raspolaganje, organizujemo edukativne učionice, upoznamo našu decu sa prirodom koja nas okružuje-kaže osnivač i predsednik Prirodnjačkog centra Petar Rašeta.

Prirodnjački centar je odmah nakon Osnivačke skupštine registrovan i članske karte su pripremljene te svako ko je zainteresovan za ovaj vid uživanja i aktivnosti u prirodi može da mu se pridruži svojim članstvom ili volenterskim aktivnostima. Posle svih aktivnosti organizuje se druženje koje u prirodi dobija poseban i nezaboravan ugođaj.

Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon: 063 474- 034.

Izvor: apatinskenovine.rs

Top