Apatin

Likovna kolonija Kolut-Mandić u Banji Junaković

Pet slikara iz Sankt Peterburga sa poznate akademije „Ilja Rjepin" i još dvadesetak likovnih umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Mađarske učestvuju na 32. koloniji Kolut-Mandić koja se i ove godine održava u Banji Junaković.

Alim Adilov, slikar iz Uzbekistana, živi i radi u Budimpešti i nije prvi put ovde.

"Jako mi se sviđa ovde, svi su druželjubivi, a ja sam tu već bio tri četiri puta. Miša je jako dobar čovek, sve vreme nam pomaže i jako uživamo ovde", ističe Alim.

"Izvanredan je saziv kolonije kao i svake godine, čini mi se čak i sve bolji. Mandić ga dopunjuje sa umetnicima iz drugih zemalja, u ovom slučaju sa Petrogradske akademije iz Rusije i mislim da tim podiže nivo kvaliteta ove kolonije", smatra Ljubomir Popadić, slikar iz Tivta.

"Ovo su vrhunski umetnici, ali su zaista izuzetni ljudi i ovde se odvija rad i dešavanja u jednoj izuzetnoj toleranciji , veoma lepom fer i korektnom druženju, tako da je meni zadovoljstvo biti i družiti se sa njima", kaže Miloš Mandić, organizator kolonije.

Otvaranje izložbe slika nastalih na 32. koloniji koja se održava pod nazivom „Kolutovi svete vode„ je u subotu u 20 sati, a zatim će radovi biti izloženi u većim gradovima Srbije.

Izvor: RTV

Još vesti iz kategorije...

Top