Apatin

Liberland kupio restoran "Plava ruža" u Apatinu

Čuveni apatinski restoran „Plava Ruža“ vraća se u ugostiteljske vode. Nakon nekoliko neuspelih aukcija, „Plavu Ružu“ iz Apatin kupila je kompanija „Liberland Group doo“ koja je pobedila na licitaciji za ovaj ugostiteljski objekat.

Informaciju o kupovini prvi je na svom fejsbuk nalogu objavio Vit Jedlička, vlasnik ove kompanije, češki libertarijanski političar, srpskoj javnosti poznat kao predsednik tzv. Slobodne Republike Liberland, mikronacije koja ističe pretenzije na bivšu rečnu adu poznatu kao Gornja Siga, a koja se nalazi na zapadnoj obali Dunava, između Srbije i Hrvatske.

Kako saznajemo, potpisivanje kupoprodajnog ugovora planirano je u narednim danima, kada će biti poznata i postignuta kupoprodajna cena, a za medije je danas bio dostupan predstavnik kompanije“Liberland Group doo“ Vladan Jovanović.

Jovanović za „Dunav“ kaže da je ovo za njih veoma značajan potez.

-Prepoznavši veliki turistički i poslovni potencijal Opštine Apatin, predsednik Liberlanda, Vit Jedlička je zainteresovao investitore koji su spremni da ulažu u ovaj region. Kompanija „Liberland Group doo“ je pobedila na licitaciji za čuveni ugostiteljski objekat Plava Ruža. Smatramo da je ovo vrlo bitan poslovni korak kako za kompaniju tako i za građane Opštine Apatin, koji će ponovo moći da se ponose ovim turističkim sadržajem.

Jovanović kaže da je kupovina objekta Plava Ruža samo deo planiranog ulaganja u Apatin.

-Naša ideja je da formulišemo zajednički interes sa opštinom i svim ostalim privrednim i turističkim institucijama koje su zainteresovane za saradnju. Želimo da iskoristimo ogroman marketinški potencijal Vita Jedličke koji ima širom sveta i stavimo u službu naših zajedničkih interesa. Nadamo se da će mnogi Apatinci prepoznati poslovnu šansu u saradnji sa nama- ističe Jovanović.

Manje poznato javnosti je da se za kompaniju Liberland u apatinskom brodogradilištu ove godine gradi turistički brod- kruzer. Radovi su uveliko krenuli, a kada bude gotov ovaj brod biće pravi hotel na vodi.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top