Apatin

Generalni sekretar Sportskog saveza Srije Goran Marinković u poseti Apatinu

Danas je opštinu Apatin i Sportski savez opštine Apatin u okviru standardne procedure obilaska i pomoći teritorijalnim savezima posetio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković sa svojim saradnicima. Marinkovića je uz srdačnu dobrodošlicu dočekao predsednik SS Apatin, Dejan Smiljanić, sekretar SS Slobodan Bačić, kao i zamenica predsednika opštine Dubravka Korać.

U plavoj sali SO Apatin održan je radni sastanak na kome su predstavnici lokalne samouprave i SS Apatin upoznali generalnog sekretara sa stanjem sporta u opštini Apatin i sportskom infrastrukturom.

-Cilj ovog dolaska je pre svega upoznavanje sa ljudima koji rade u sportskom savezu i detektovanja stanja na terenu. Vaš sportski savez ima odličnu komunikaciju sa lokalnom samoupravom i to je jedan od važnijih uslova da bi klubovi funkcionisali. Po priči predstavnika stanje je dobro, klubovi dobro funkcionišu, pričali smo o infrastrukturi koje u opština Apatin ima ali bi mogla da bude i bolja. Takođe smo razgovarali o jednom projektu koji ćemo zajedno pokušati da realizujemo. – kazao je Marinković

Slobodan Bačić se zahvalio generalnom sekretaru SS Srbije na poseti i lepim rečima, ali i na novim idejama koje će kako on navodi pokušati da realizuju već u narednoj godini.

-Jedna od tih ideja je pokretanja polaganja za operativnog trenera koje sportski savez sprovodi na svim nivoima Srbije. Dobili smo pohvale za dosadašnji rad, ali naravno da to može još bolje da funkcioniše i da ima prostora za napredak. Spremamo konkurs za 2019. godinu i potrudićemo se da napravimo neke modifikacije kako bi sportskim organizacijama omogućimo lakši rad.- izjavio je Slobodan Bačić.

Nakon što je završen radni sastanak posetili su novoizgrađene sportske terene u Gimnaziji „Nikola Tesla“, stadion OFK „Mladost“ Apatin i plažu kod restorana „Plava Ruža“, cilj ovih poseta je bio da se vide potencijali za razvoj sportskih objekata opštine Apatin.

Izvor: RadioDunav

Top