Apatin

Dunav kod apatina dostigao granicu redovne odbrane od poplave

Vodostaj reke Dunav kod Apatina jutros je bio 608 cm, što je za 16 više nego juče, a temperatura vode je 16,5 stepeni. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, granica redovne odbrane od poplava kod Apatina je na 600 cm, dok je granica vanredne odbrane na 750 cm, što znači da je na delu Dunava kod Apatina danas uvedena redovna odbrana od poplave.

Od juče je u redovnoj odbrani još skoro 140 kilometara odbrambenih linija u Vojvodini. Odbrana je juče uvedena na delu Dunava kod Bezdana, na Tisi kod Titela, na delovima Begeja, Tamiša i Brzave, dok je redovna odbrana na 13 kilometara Dunava kod Novog Sada uvedena je još prošle sedmice.

„U skladu sa Opštim i Operativnim planom za odbranu od poplava, uvedena su dežurstva, teren se redovno obilazi, a sve službe JVP „Vode Vojvodine“ su spremne da reaguju u slučaju potrebe“, navedeno je na sajtu ovog preduzeća.

Republički hidrometeorološki zavod prognozira da će vodostaj Dunava kod Apatina sutra biti u blagom porastu, a potom se očuje stagnacija.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top