Apatin

Apatinski atletičari nižu uspehe - Končar šampion srbije u ultramaratonu na šest sati!

Proteklog vikenda članovi AK „Apatin“ učestvovali su na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati trčanja koje je održano na Adi Ciganliji u Beogradu i na Šestoj „Trci za dečiji osmeh“, u Kameničkom parku.

Na zvaničnom Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na šest sati, održanom na Adi Ciganliji u subotu,ubedljivo je, u seniorskoj konkurenciji, trijumfovao član AK „Apatin“,Željko Končar, koji je za šest sati istrčao odličnih 80 kilometara i 11 metara i na taj način oborio dosadašnji rekord Srbije u ovoj disciplini. Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na takmičenju bio je Goran Čegar.

U Kameničkom parku, u nedelju, šesta„Novosadska trka za dečiji osmeh“ koja je imala sortsko-humanitarni karakter, okupila je rekordan broj učesnika. AK „Apatin“je bio jedan od suorganizatora. U trci seniorki na četiri kilometra, ubedljivo prvo mesto osvojila je članica AK „Apatin“, Aleksandra Burkanović.U istoj trci,Nemanja Đurić zauzeo je 8. mesto. U trci na 10 kilometara nastupila je Marija Bubalo članica kluba i predstavnici trkačke grupe „Dobro jutro Apatine“.

U dečijim trkama predvođeni trenerima Bojanom Tomaševićem i Zoranom Čegarom, nastupilo je 12 mladih atletičara i atletičarki, polaznika besplatne škole AK „Apatin“. Miloš Drekovićje pobedio u trci učenika trećih razreda na 400 metara, u trci predškolaca Jovana Kuridža jeosvojila treće mesto, a visoke plasmane i blizu medalja su bili i Milica Zanze, Jelena Kuridža, Nemanja Kovačević, Una i Hana Čegar.

Narednog vikendaapatinski atletičari imaće takođe brojne aktivnosti. Seniori će nastiti na Prvenstvu Srbije na 10 kilometara, koje će se, u nedelju, održati u Kruševcu.
Istog dana održaće se tradicionalni međunarodni 4. Prekogranični ultramaraton, Apatin – Osijek (50 kilometara), sa startom u 11 časova u Apatinu, ispred Banje„Junaković“ i ciljem u Osijeku, gde će se održati svečana ceremonija proglašenja pobednika. Tradicionalni prekogranični ultramaraton AK Apatin, realizuje zajedničkim snagama sa Udrugom „Zdravo trčanje“ iz Osijeka.

U subotu, sa početkom u 10 časova, u velikoj sali SO Apatin, održaće se redovna Godišnja skupština Atletskog kluba „Apatin“.

Izvor: apatinskenovine.rs

Još vesti iz kategorije...

Top