Apatin

Apatinska zimska služba spremna za snežne padavine

Opština Apatin je u ovom trenutku u potpunosti spremna za predstojeće snežne padavine, poručio je šef Zimske službe Dragan Popović na drugoj redovnoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Apatin, koja je danas održana u plavoj sali opštine Apatin.

-Trenutno raspolažemo sa sedamdesetpet tona soli, a u toku je nabavka još 200 tona. To je količina koja je potrebna za redovno održavanje puteva u zimi sa prosečnom količinom padavina- rekao je Popović.

Štab zimske službe donosi odluke o tome da li je neophodno proglasiti stanje vanrednim, odnosno odluku o eventualnoj potrebi angažovanja dodatne mehanizacije ukoliko snežne padavine i vremenski uslovi budu remetili normalno funkcionisanje grada i ugrožavali bezbednost ili život građana.

-Danas je i zvanično počela sezona zimskog održavanja puteva, pa je spremnost zimske službe podignuta na prvi nivo sa 50 odsto mehanizacije, istakao je Popović.
Na sednici kojom je predsedavao Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, pored izveštaja Zimske službe usvojen je godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava u 2019 godini, usvojena je odluka o pokretanju inicijative za usppostavljanje saradnje i udruživanje gradova i opština u slivu Gornjeg toka Dunava sa gradom Somborom, opštinama Odžaci, Kula, Bač i Bačka Palanka, kao i druge odluke koje su značajne za opštinu i njenu bezbednost i sigurnost.

Izvor: Radio Dunav

Tagovano

Još vesti iz kategorije...

Top