„Lagdani“ u Kuli„Lagdani“ u Kuli

LAG „Srce Bačke“ u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Vrbas i Turističkom organizacijom opštine Kula, organizovalo je juče i danas manifestaciju „Lagdani“.

Menadžer LAG „Srce Bačke“ Bojan Kovač je rekao da je organizovana prodajna izložba udruženja sa teritorija ove dve opštine. Prisutni su medari, rukotvorine, kozmetički proizvodi od bilja i izlagači cveća.

Takođe, danas je održan okrugli sto u svečanoj sali opštine Kula za LAG-ove koji su došli iz Subotice, Kanjiže, Bogatića, Sremske Mitrovice, Šida, Rume, Iriga, Zrenjanina, Sečnja, Kovačice, Opova, Sremskih Karlovaca, Sombora, Apatina i naravno naših lokalnih LAG-ova iz Vrbasa i Kule. Sve prisutne je, u ime opštine Kula, pozdravio predsednik Skupštine opštine Kula Boban Damjanović i poželeo puno uspeha u radu svim LAG- ovima.

Prema rečima Kovača, tema sastanka je bila lider pristup, razvoj LAG- ova i međusobnim partnerstvima, kao i mogućnost formiranja mreže LAG- ova koji deluju na teritoriji Republike Srbiji, kako bi podigli saradnju na viši nivo. Kovač je podsetio na sporazum o međusobnoj saradnji sa LAG- om „Panonski fijaker“ iz Sombora, a cilj je da se takva saradnja proširi i sa ostalim organizacijama ovakvog tipa. On se posebno zahvalio Turističkim organizacijama opštine Kula i Vrbas na organizaciji ove manifestacije i dodao da je to pravi primer dobre saradnje civilnog i javnog sektora, gde se zajednički organizuju lepe stvari.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…