Neće vam SAN NA OČI, ali vas TELEFON hoće baš? Evo zašto NIKAKO NE SMETE DA GLEDATE U TELEFON pre spavanja

Verovatno ste bar jednom sebi obećali da ćete otići ranije u krevet, a onda ste pola sata skrolovali po društvenim mrežama ili surfovali internetom.

Teško je ostaviti telefon u drugoj prostoriji i odjaviti se, čak i na nekoliko sati. Ali korišćenje telefona neposredno pre spavanja može uticati na vaše zdravlje više nego što mislite.

Sajt "Bright Side" uradio je istraživanje kako bi otkrili kako telefon u krevetu može uticati na vaše opšte blagostanje.

1. Može dovesti do povrede očiju
Ako ste ikada osetili da vam se vid iznenada zamaglio nakon što ste proveli sate listajući svoj "feed", definitivno niste sami. Kada se naprežete dok koristite pametni telefon, to može dovesti do naprezanja očiju, stanje poznato i kao "umorne oči". Da biste zaštitili svoje oči, pokušajte da smanjite osvetljenost ekrana i izbegavajte predugo korišćenje telefona.

2. Može vam poremetiti san
Kada konačno legnete u krevet na kraju dugog dana, možda će vam biti primamljivo da provedete još malo vremena proveravajući svoje poruke ili čitajući vesti. Ali ova navika nije tako bezopasna kao što se čini, a korišćenje telefona blizu vremena za spavanje može vas sprečiti da se dobro naspavate.

Plavo svetlo sa vašeg pametnog telefona ne utiče samo na vaš vid, već može i da poremeti ciklus spavanja i buđenja, što zauzvrat može izazvati više zdravstvenih komplikacija.

3. Može dovesti do bolova u vratu
Ako ste upoznati sa dosadnim osećajem bola u vratu, onda korišćenje telefona u krevetu može pogoršati postojeće stanje. Kada nagnete glavu napred da biste pogledali u ekran, na mestima se naprežu mišići na vratu, što izaziva bol. Ako ne možete da zamislite da idete u krevet a da ne proverite telefon, pokušajte da ga držite u visini očiju kako biste izbegli naprezanje mišića.

4. Može dovesti do bržeg starenja vaše kože
Možda trošite mnogo novca na skupu negu kože, ali nešto tako jednostavno kao što je korišćenje telefona u krevetu može da sabotira sve vaše napore.

Kada pogledate dole u ​​svoj telefon, to uzrokuje pojavu linija i nabora na vratu, što zauzvrat može učiniti da izgledate prerano ostareli.

Da li koristite telefon pre spavanja? Da li ste ikada pokušali da prekinete ovu naviku?

izvor:zena.blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.