Aleksa Balašević iskreno o ocu: „Za praznike najviše osećam njegovu večnost, a najmanje odsustvo“

Uskoro će navršiti dve godine od smrti Đorđa Balaševića.

Prošla godina je posebno bila radosna u domu Balaševića.

Naime, sin legendarnog Đorđa Balaševića je dobio ćerkicu Veru, a sa njom i suprugom Nikolinom provodi praznike u njihovom domu u Novom Sadu.

„Provodimo ih onako kako smo naučeni i kako treba, u miru prepunom radosti. Svako proslavlja na sebi najlepši način tako da, kako ostatak sveta, tako i mi. Svi se okupimo, cela familija i prijatelji. Praznici vrede jedino ako se, što bi moj otac rekao, njima raduju i naše komšije, tako da nas obiđu i prijatelji koji imaju druge verske praznike i običaje. Sveti dan za sve dobre ljude ovog sveta“, objasnio je Aleksa za „Blic“.

Njegov otac je pisao i pevao o praznicima, u svojim numerama kao što su „Badnje veče“, „Bogojavljenska noć“, a često se pominjao i Božić u njegovim stihovima. Usled toga, Aleksa tvrdi da je još od detinjstva ovaj praznik za njega bio veoma bitan.

Đorđe je preminuo početkom 2021., a krajem iste godine Aleksa je saznao da će postati otac.

„Za praznike najviše osećam njegovu večnost, a najmanje odsustvo. Osećam ga i vidim u svakom blagoslovu, molitvi, sveći, na svakom vedrom nebu, u osmehu i radosti svakog meni bliskog živog bića“, istakao je Aleksa.

Prema njegovim rečima, supruga Nikolina je u njegov život došla u pravom trenutku, a planiraju još dece.

„Naravno, to je moj san od prvih razreda osnovne škole verovali ili ne, kada sam svom drugu i bratu iz klupe, rekao to onako nesvesno kao dete, da jednog dana dvorištem i kućom u kojoj sam odrastao, trče i haraju deca neba. Nisam od onih što bi sada sina, a onda opet ćerku, samo neka su deca živa i zdrava i neka su od neba“, istakao je Balašević za „Blic“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.