Horoskop

Najbolje vežbe za vaš horoskopski znak

Da li ste znali da vaš horoskopski znak može da bude zaslužan za to što vam brzo dosadi teretana ili za to što volite da planinarite? Svaki od 12 horoskopskih znakova ima određenu slabu tačku kao i omiljenu vrstu sporta, zato pogledajte koja vrsta fizičke aktivnosti bi vama bila idealna.

OVAN

Obratite pažnju na: glavu

Ovnovi bi trebalo redovno da vežbaju, a pošto jako vole da budu aktivni napolju, za njih je idealno da voze bicikl. Takođe, ovnovi vole da se takmiče, te bi takvi sportovi bili savršeni za ovaj horoskopski znak. Ali, obratite pažnju da se ne povredite ako volite da vežbate intenzivnije, pogotovo čuvajte glavu.

BIK

Obratite pažnju na: vrat i grlo

Bikovi vole da sede kod kuće, tako da su za njih idealne vežbe sa DVD-ja ili Jutjuba. Bikovi takođe ne vole teretane, jer ih živcira muzika, gužva i neprijatan miris znoja. Bikovi često imaju problema sa kilogramima jer obožavaju hranu, tako da bi trebalo da obrate pažnju na ishranu.

BLIZANAC

Obratite pažnju na: ruke

Blizanci su skloni tome da im bude dosadno. Potrebna im je raznovstnost, a u teretani to svakako mogu da nađu. Blizanci pogotovo vole treninge koji kombinuju različite sportove i veštine, ali pošto se brzo umaraju, za njih je idealna joga.

RAK

Obratite pažnju na: šake

I rakovi, kao i bikovi, vole da budu kod kuće. Zato i njima najviše prijaju vežbe koje mogu da rade u prijatnosti svog doma. Takođe, rakovi ne vole sprave za vežbanje, tako da im više prijaju vežbe istezanja i joge. Rakovi obično imaju slab trup te bi trebalo da se posvete jačanju ovog dela tela.

LAV

Obratite pažnju na: leđa i srce

Lavovi vole pažnju i zato su za njih idealni sportovi u kojima mogu da se pokažu. Za lavove je idealan ples ili joga. Pošto imaju obično problema sa leđima, trebalo bi da jačaju mišiće na ovom delu.

DEVICA

Obratite pažnju na: stomak

Device vole sve što uključuje detoksikaciju, pa je za njih idealna Bikram joga, vrsta joge koja se izvodi u prostoriji u kojoj je temperatura 40 stepeni. Pošto device obično imaju problema sa varenjem, za njih je vežbanje na neki način lek za ovu boljku. Takođe, device imaju naviku da brinu, pa su za njih svi oblici relaksacije i meditacije odlični.

VAGA

Obratite pažnju na: bubrege

Vage obožavaju balans i simetriju, zbog čega je za njih idealan "Barre" tip vežbanja. Vage obično osećaju bol u donjem delu leđa, što mogu rešiti redovnim istezanjem. Pošto oni takođe imaju problema sa bubrezima, trebalo bi da piju puno vode, pogotovo ako vežbaju.

ŠKORPIJA

Obratite pažnju na: polne organe i karlicu

Škorpije vole da vežbaju sami, te je za njih idealno da šetaju sa psom ili da trče na pokretnoj traci uz glasnu muziku. Škorpije i vole da menjaju intenzitet treninga, pa se za njih preporučuje da kombinuju sportove visokog i niskog intenziteta. Pošto im je obično gornji deo ruke slabiji, trebalo bi da jačaju biceps.

STRELAC

Obratite pažnju na: butine

Strelčevi vole da trče i obično uživaju u tenisu, brzom hodanju i džogiranju. Takođe, oni vole izazov, pa su odlični kandidati za "Krosfit", posebni oblik vežbanja. Strelčevima je uvek potreban cilj ka kome će da idu, ali ne vole jednoličnost. Pošto su im butine slaba tačka, trebalo bi da obrate pažnju na jačanje ovih mišića.

JARAC

Obratite pažnju na: kolena

Jarčevi vole izazove i zato jako vole planinarenje. Takođe, jarčevi umeju dobro da se fokusiraju i vole da testiraju svoju izdržljivost, ali bi trebalo da obrate pažnju na kolena. Za njih su idealni čučnjevi, jer tako jačaju ovu slabu tačku.

VODOLIJA

Obratite pažnju na: zglobove

Vodolije vole da provode vreme napolju, vole da surfuju, plivaju i da idu na različite treninge u teretani. Vodolije jako vole da vežbaju uz muziku, jer ih ona dodatno motiviše. Oni rođeni u ovom znaku bi trebalo da obrate pažnju na članke, jer im je to slaba tačka.

RIBE

Obratite pažnju na: stopala

Kao vodeni znak, ribe vole da vežbaju u vodi, pa je za njih idealno plivanje, surfovanje i ronjenje. Ali, ribe bi trebalo da obrate pažnju na stopala i obuću, jer su tu najosetljiviji.

Izvor: Blic žena

Još vesti iz kategorije...

Top