Horoskop

Merkur u Blizancima: Život u ritmu "300 na sat"

Planeta logike i biznisa, 7. maja ulazi u Blizance, znak u kojem je njegov uticaj naglašen, isto kao i u Devici i Škorpiji, čijim predstavnicima daruje sposobnost logičkog razmišljanja, spretnost i snalažljivost. U mnogim situacijam, kao mačka umeju da se dočekaju na sve četiri noge. Merkurov uticaj oslabljen je u Strelcu, Ribama i Biku.

Do kraja meseca, planeta komunikacija prelazi preko znaka komunikacija. Ako vam drugo, šesto ili deseto astrološko polje "pada" u ovaj znak, ovog meseca ćete biti više usredsređeni na posao i karijeru.

Ne treba zaboraviti da je tranzitni Merkur, do 17. maja pod uticajem jakog Neptuna, planete koja između ostalog simbolizuje prevare i zablude. Merkur u Blizancima simbolizuje spretne prste, a Neptun lopove, ovaj aspekt, kvadrat, upozorava sve znake da čuvaju vredne predmete, kako nešto ne bi izgubili ili im neko nešto ne bi ukrao. Trebalo bi obratiti više pažnje na torbe, novčanike, ključeve, kartice, telefone, laptopove, tablete...

Međutim, Neptun je i planeta umetničke inspiracije, a Merkur reči, pa će osobe koje se bave kreativnim zanimanjima, biti uspešne i pune nadahnuća.

Merkur simbolizuje saobraćaj, a kada je u lošem aspektu sa Neptunom, pored magle, pijani vozači i zavisnici od droge, više nego obično ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Od 14. do 25. maja, Merkur obrazuje napet aspekt sa Saturnom u Škorpiji, što može da usporava poslovne pregovore i dogovore, a u tom periodu ne preporučuje se ni sklapanje važnih ugovora. Ali zato treba iskoristiti period 12. i 13. maj, kada Merkur obrazuje sjajan aspekt sa Uranom, planetom koja simbolizuje kontakte sa strancima.

Veze preko skajpa češće će "pucati", a mejlovi misteriozno nestajati, dok mnoge SMS poruke mogu završiti na pogrešnoj adresi. Zbog svega toga, raste nervoza i veća je mogućnost sukoba, najčešće sa saradnicima, najbližom rodbinom, decom, komšijama.

Na našem telu, Merkur upravlja perifernim nervnim sistemom, plućima, bronhijama, šakama, naročito prstima.

U periodu od 7. do 29. maja, planeta komunikacija i logike, brzim hodom prelazi preko znaka komunikacija i informacija.

OVAN

Merkur u trećoj astrološkoj kući, pod uticajem vašeg vladaoca Marsa i Jupitera, planete bogatstva donosi uvećanje prihoda preko poslova koji podrazumevaju češća putovanja. Budite oprezniji u saobraćaju i povedite više računa o vrednim predmetima.

BIK

Vaš vladalac Venera, planeta novca u harmoničnom aspektu sa Merkurom, simbolom komunikacija u drugom astrološkom polju, donosi izvesno poboljšanje finansijske situacije preko nekih dodatnih ili honorarnih poslova. Ipak, izbegavajte nepotrebne troškove.

BLIZANCI

Pozicija vašeg vladaoca Merkura, planete biznisa u vašem znaku, može da vas dovede u dilemu koju od dve podjednako interesantne poslovne ponude da prihvatite, najbolje bi bilo obe. Na ljubavnom planu vas očekuju novi kontakti, susreti i poznanstava.

RAK

Merkur, planeta trača u astrološkoj kući tajnih neprijatelja, upozorava da povedete više računa o tome šta pričate pred kolegama. Do 17. maja, postoji mogućnost susreta u tajnosti sa nekom mlađom osobom ili želite da vezu sačuvate od očiju javnosti.

LAV

Vladalac vašeg astrološkog polja posla i novca, Merkur, u polju neočekivanih okolnosti najavljuje mogućnost ulaska u neke isplative poslove, najverovatnije sa strancima. Ipak, u drugoj polovini maja izbegavajte rizične finansijske transakcije.

DEVICA

Merkur, vladalac vašeg znaka u desetoj astrološkoj kući, donosi nove šanse za zaradu i mogućnost proširenja posla, naročito ako se bavite privatnim biznisom. Ukoliko se bavite nekim kreativnim zanimanjem, bićete uspešniji u drugoj polovini maja.

VAGA

Vaš vladalac Venera u Ovnu u harmoničnom aspektu sa Merkurom u vašem devetom astrološkom polju, najavljuje mogućnost isplativog dogovora sa strancima i češća poslovna putovanja. Ako ste mladi, možete da odete na stručno usavršavanja u inostranstvo.

ŠKORPIJA

Planeta logike Merkur, u vašoj osmoj astrološkoj kući još više naglašava vašu urođenu intuiciju, što najviše dolazi do izražaja kod predstavnika vašeg znaka koji nose uniformu na poslu. Ipak, do 14. maja budite oprezniji ukoliko rukujete novcem.

STRELAC

Prelazak Merkura preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, doprinosi većem uticaju voljene osobe na vas, zbog čega možete biti spremni da verujete u sve što vam kaže. U poslu bi vam koristilo da usavršite znanje nemačkog ili italijanskog jezika.

JARAC

Sa planetom biznisa i komunikacija, Merkurom u vašoj astrološkoj kući posla, možete da uspostavite nove kontakte sa strancima i realizujete saradnju sa njima. Ukoliko ste mladi ili slobodni, na nekom putovanju može da vas privuče atraktivna duhovita osoba.

VODOLIJA

Planeta mladih u vašem astrološkom polju ljubavi, priziva nove susrete i poznanstva sa partnerima od kojih vam neki može biti posebno značajan. Budite malo oprezniji prilikom sklapanja dogovora i potpisivanja ugovora, naročito ako sarađujete sa strancima.

RIBE

Vladalac vaše astrološke kuće ljubavi, Merkur u znaku Blizanaca, upozorava da do sredine maja izbegavate sukobe i rasprave sa ukućanima i partnerom. Ukoliko se bavite privatnim biznisom, možete da uvećate prihode preko nekog dodatnog izvora prihoda.

Nervozni "klikeraši"

Pozicija i aspekti Merkura pokazuju način na koji razmišljamo, govorimo, pišemo, pa čak i kakav mobilni telefon imamo ili bismo voleli da imamo, koja kola vozimo, kakva nam je rodbina, komšiluk pa čak i na kom spratu stanujemo.

Dobro aspektovan Merkur u Blizancima obično imaju mladolike, svestrane, radoznale, inteligentne, spretne, snalažljive, duhovite osobe, "klikeraši". Uvek su odlično informisani, interesuje ih sve što se oko njih dešava. Nadareni su za jezike, matematiku, glumu, predavaštvo, pisanje. Intelektualno su jaki, vole da uče i streme visokom obrazovanju. Vole da rade više stvari istovremeno, "upijaju" sve informacije iz svog okruženja, što ih čini razdražljivim, napetim i nervoznim.

Pod uticajem loše aspektovanog Merkura, znaju da menjaju stavove i mišljenja, previše pričaju, mnogo toga započnu ali ne završe...

Izvor: Novosti

Još vesti iz kategorije...

Top