U subotu na železničkoj stanici u Somboru: Protest protiv migranataU subotu na železničkoj stanici u Somboru: Protest protiv migranata

Za subotu u 13 i 30 časova na železničkoj stanici u Somboru najavljen je protestni skup protiv migranata. Skup je najavila grupa pod nazivom „Srpska trobojka“, čiji administratori su pozvali građane da se okupe u što većem broju.
-Ne želimo više migrante u svojoj sredini! Dosta je bilo. Želimo da naša deca šetaju našim gradom slobodno, bez straha. Stop migrantima, stoji u pozivu objavljenom na fejsbuk stranici ove grupe.

Inače, fejsbuk stranica „Srpska trobojka“, kako je navedeno u opisu, ima za cilj organizovanje humanitarnih akcija, pomoć ratnim veteranima i okupljnje patriota i rodoljuba iz cele Srbije a i šire.Stranica ima preko 7.200 pratilaca.
Podršku komšijama u subotu daće i Apatinci, koji su najavili organizovan odlazak na protest u Sombor.

Okupljanje Apatinaca je zakazano za podne, na Trgu Nikole Tesle, odakle će se organizovano, automobilima, krenuti u Sombor.

-Ima puno zainteresovanih za odlazak na taj skup, jer nam je već prekipelo da živimo u strahu od migranata koji, pokazalo se to već u više navrata, ne prezaju ni od čega - ni da fizički nasrću na naše građane, posebno žene i decu, upadaju u napuštene objekte, provaljuju u kuće i vikendice, uništavaju i kradu našu imovinu. Dosta je bilo, vreme je da dignemo svoj glas i kažemo da ovde nisu dobrodošli, kaže Branislav Kaurin, koji je pokrenuo ovu inicijativu u Apatinu i pozvao svoje sugrađane da mu se pridruže.

Izvor: apatinskenovine.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…