MURAL U ČAST PRIRODE: Oslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod SomboraOslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod Sombora

ZAHVALjUJUĆI Udruženju građana „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora, kod Sombora, i uz finansijsku podršku fondacije „Ana i Vlade Divac“, grupa slikara ovih dana je na zgradi Osnovne škole „22.oktobar“ u ovom mestu oslikala mural posvećen biljnom i životinjskom svetu Rezervata prirode „Bačko Podunavlje“, čiji je centar u Bačkom Monoštoru. Projekat nosi naziv „Možemo i mi“.
- Umetnici Nenad Stojkov, Sonja Mirić, Milica Stojković i Dragan Stanković motivima podunavske faune oslikali mural površine 60 kvadratnih metara- pojašnjava dr Dalibor Forgić, jedan od najaktivnijih članova UG „Bodrog“.

Kako kažu, radili su čak i noću kako bi ova slika bila na vreme završena.Slikari su u oslikavanju površine koristili brojne alate, a lestve su bile osnovno pomoćno sredstvo.Doprinos uspešnoj realizaciji ove akcije pružila je i MZ ,kao i meštani Marko Šuvak, Stipan Štrangar i Srđan Đukanov.

Na ovaj način deo prirodnog bogatstva iz monoštorskog okruženja predstavljen je užem centru sela i svojevrsna je poruka svima, a posebno najmlađima Monoštorcima o neophodnosti očuvanja prirode.

Izvor: novosti.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…