Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u zvaničnoj poseti SomboruAmbasador Sjedinjenih Američkih Država u zvaničnoj poseti Somboru

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus upriličili su danas zvanični prijem za nj.e. ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonija Godfrija (Anthony Godfrey).

Ovom prilikom razgovarali su o privrednim potencijalima, dolasku stranih investitora, ali i o tome kako Sombor može da bude model drugim gradovima u regionu po pravima nacionalnih manjina koje žive na teritoriji Grada Sombora.
„Gradonačelnik Ratković i ja imali smo danas veoma sadržajan razgovor o čitavom nizu tema. Čestitao sam mu na novoj poziciji i poželeo uspeh u ostvarivanju njegovih ambicioznih ciljeva. Razgovarali smo o privredi Sombora, dolasku stranih investitora i potencijalu Sombora da bude trgovinski centar“ rekao je ambasador Sjedinjenih američkih država Antoni Godfri nakon sastanka.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio se Ambasadoru Sjedinjenih Američkih Državas na poseti Somboru i pokroviteljstvu šeste „Tkačke kolonije“.

„Sastanak koji smo imali je bio veoma konstruktivan. Dotakli smo se raznih tema, ukazali na sve potencijale koje Grad Sombor nudi. Ono što je za mene izuzetno drago je da je Američka ambasada prepoznala staparski ćilim i žensko preduzetništvo, i da ćemo sutra zajedno prisustvovati šestoj Tkačkoj koloniji u Staparu“ izjavio je ovim povodom gradonačelnik Antonio Ratković.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…