Povećan broj obolelih u Zapadnobačkom okruguPovećan broj obolelih u Zapadnobačkom okrugu

-Epidemiološka situacija u Vojvodini je još uvek pod kontrolom, iako mogu da kažem da je nestabilna, a s obzirom na povećanje broja inficiranih koronavirusom u Beogradu i u centralnoj Srbiji, očekujemo i povećanje u Vojvodini, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković.

Kako je rekao, po broju inficiranih dominira Novi Sad i južnobački okrug, a pojačana aktivnost virusa je i u južno-banatskom i u sremskom okrugu. Gojković je istakao da ne može da kaže da situacija u Vojvodini nije pod kontrolom, ona je stabilna, a broj novozaraženih se vrti oko 40 novoobolelih dnevno.

Gradska uprava grada Sombora je zbog povećanja broja obolelih u Zapadnobačkom okrugu, juče na svom zvaničnom sajtu uputila apel građanima da budu odgovorni i savesni, te da poštuju mere i drže socijalnu distancu.
-Grad Sombor i Zavod za javno zdravlje Sombor podsećaju građane da se kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih ustanova i epidemiološke službe. Neophodno je poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, upotreba dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene. Na teritoriji Zapadnobačkog okruga dolazi do povećanja broja obolelih, mada je epidemiološka situacija i dalje stabilna i pod kontrolom. Apelujemo na građane da ukoliko je moguće, ne odlaze u ugrožena područja Republike Srbije“, stoji u saopštenju Gradske uprava grada Sombora.

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da smo sada u „nedelji maksimuma“ zaraze, i da je intenzitet prenošenja virusa najveći od početka pandemije, a da će posle doći do smanjenja registrovanih slučajeva.

Moramo sve vreme da se ponašamo kao da smo u najintenzivnijem periodu prenosa virusa, upozorio je Kon u uključenju u jutarnji program Radio-televizije Srbije.

Mi ćemo ovo rešiti za par nedelja, poručio je Kon, uz ocenu da nije teže stanje sa korona virusom u odnosu na mart i april, ali da „nije naivno“. (RTV)

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…