Apatinac Željko Barać skuvao najbolji paprikaš na Somborskom kotlićuApatinac Željko Barać skuvao najbolji paprikaš na Somborskom kotliću

Apatinac Željko Barać skuvao je najbolji riblji paprikaš na 23. „Somborskom kotliću”, tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj ovom gastronomskom specijalitetu.

Drugo mesto osvojio je paprikaš Danijela Ajduka iz Apatina, dok je treće mesto pripalo paprikašu iz kotlića Uroša Momčilovića iz Sombora.

– Ovo je drugi put da sam skuvao najbolji paprikaš na najvažnijoj somborskoj manifestaciji. Konkurencija je bila jaka, ali sam učinio sve da ga skuvam po dobro proverenom receptu, koji je pisala moja supruga. Prva nagrada mi mnogo znači, a drago mi je da su i moji Apatinci, koji su se takođe takmičili pokazali kako se kuva najbolji paprikaš i potvrdili da ga najbolje kuvaju Apatinci. Ipak smo mi odrasli na Dunavu i alaski paprikaš je nešto što nam je u genima - izjavio je Barać.

Manifestacija „Somborski kotlić“ i ove godine okupila je ljubitelje ribljeg paprikaša i dobre zabave na Trgu Svetog trojstva u Somboru. U skladu sa dugogodišnjom tradicijom, zvanični početak kuvanja označila je gradonačelnica Dušanka Golubović paljenjem prve vatre.

U okviru zabavnog programa posetioci su imali priliku da slušaju tamburaški sastav „Ravnica“, a usledio je koncert Halida Bešlića.

Izvor: dnevnik.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…