Pravi super-heroj: Somborski policajac othranio 17-oro dece bez roditeljaMiladin Banjac, Somborski policajac othranio 17-oro dece bez roditelja

Srpska javnost poslednjih dana duboko je potrešena pričom o usvojiteljskoj porodici kojoj je socijalna služba posle 8 meseci oduzela usvojeno dete, zbog minorne administrativne greške.

Istovremeno, u javnosti se pojavila jedna suprotna i neuporedivo lepša priča na istu temu, koja definitivno uliva nadu da nije sve izgubljeno za decu bez roditelja.

Miladin Banjac je policajac iz Sombora. Tokom godina on i njegova porodica otvorili su vrata svoje kuće ali i svoja srca za decu koja nikog drugog nisu imala, ni porodicu, ni dom u kom bi mogli da žive. Miladin je tako othranio sedamnestoro dece kroz program hraniteljske porodice.

Miladin je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je hraniteljstvom počeo da se bavi u februaru 2012. godine. Tada je primio bebu od šest meseci. Posle toga, počela su da dolaze i druga deca.

Obično, kaže on, u porodicu primaju po jedno dete kako bi mogli maksimalno da mu se posvete. U svemu mu pomaže supruga ali i dve ćerke, a dešavalo se da primi i po četvoro dece za koju nije bilo mesta u drugim porodicama.

Kako Miladin kaže sa svom decom koja su prošla kroz njegovu kuću i dan danas je u kontaktu, dolaze, posećuju ih a jedno od hranitejske dece je i krstiom, piše Noizz.

Ne krije da su rastanci najteži deo u celom hraniteljskom procesu, a na pitanje koji je posao teži, policajca ili hranitelja, Miladin je rekao da oba posla zahtevaju mnogo odricanja i obaveza, ali da je hraniteljstvo ipak teže.

Izvor: luftika.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…