Dan policije obeležen u Somboru – uručene nagrade zaslužnim policijskim službenicimaDan policije obeležen u Somboru

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva, danas su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i načelnik Policijske uprave, pukovnik policije Saša Dmitrašinović upriličili tradicionalni prijem za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se istakli svojim predanim radom i uručili im zahvalnice i prigodne nagrade.

Gradonačelnica je čestitala Dan policije svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i istakla da je prethodna godina bila kruna saradnje grada i MUP-a.

„Smatram da je godina koja je za nama, za ove četiri godine naše saradnje, najuspešnija, barem iz nekog mog ličnog ugla, računajući na sve izazove na koje smo u prethodnih godinu dana nailazili, za koje smatram, što smo i na Savetu za bezbednost utvrdili, ste vrlo uspešno izašli na kraj sa njima, ali svakako još više zbog dobre saradnje koju smo za prethodnih godinu dana imali. Rezultati toga vidljivi su i za sve naše građane, počevši od očuvanja bezbednosti, do brojnih drugih. Otuda je negde i kruna te naše saradnje otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta, gde smo zapravo u saradnji uspeli da objedinimo s jedne strane poslove Gradske uprave, sa druge strane administrativne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova i nadam se da će ovo i za sve naše građane biti jedan novi i drugačiji uslužni servis koji ćemo voditi ka efikasnijoj administraciji svih nas zajedno“ rekla je gradonačelnica, dodavši da je zahvaljujući dobroj saradnji tokom vanrednog stanja situacija u gradu sve vreme bila pod kontrolom.

Načelnik Policijske uprave Saša Dmitrašinović rekao je da je Policijska uprava u Somboru je i u prethodnih godinu dana ostvarila izuzetno dobre rezultate, da je nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta i da su rasvetljena sva najteža krivična dela.

„Ovakvi rezultati Policijske uprave sigurno su odraz posvećenosti i profesionalnog rada policijskih službenika, ali i izuzetno dobre saradnje sa Gradom Somborom, gradonačelnicom, institucijama i ustanovama Grada, ali i saradnjom sa našim građanima“ poručio je načelnik Policijske uprave.

Za ostvarene rezultate u radu, savesno i profesionalno obavljanje poslova, ručnim satovima nagrađeni su policijski službenici: kapetan policije Ildiko Nikolić, Odsek za upravne poslove; kapetan policije Savo Radić, Odeljenje saobraćajne policije i poručnik policije Damir Petrović, Odeljenje kriminalističke policije.

Posebnom zahvalnicom zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada nagrađeni su: kapetan policije Zoran Petković, Odeljenje kriminalističke policije; poručnik policije Marinko Ivošev, Odeljenje saobraćajne policije i vodnik policije Miloš Mirosavljević, Odeljenje policije.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…