Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" 16. juna u SomboruPredstavljanje knjige "Tabakera grofa" 16. juna u Somboru

Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" Šekeriša Borislava Kosanovića, održače se je za utorak, 16. jun 2020. godine, u 18 sati, na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (Trg cara Lazara 3) u Somboru.
Svedočanstvo jednog vremena nezamislivih protivrečnosti, gorko ali izuzetno vredno, ovo je predeo u koji se pristizalo sa svih strana. Mnogih svedoka tog vremena više nema, neki su posustali, kao igračke potrošenih baterija, umorni od nemilosrdne igre v(j)etrova koji duvaju sa svih strana, preteći da nam zauvek izbrišu tragove i sećanja.

(Snežana Pisarić Milić)

Borislav Kosanović (1982), je pesnik i pisac, koji je do sada objavio tri zbirke poezije: „Kada se snovi sruše”, „Četiri nijanse ljubavi” i „Pesnici umiru mladi”, kao i romana „Pod sjenkom bukove šume”, odnosno romansirane biografiju glumca Lazara Rokvuda „Povratak”. Kosanović je dobitnik nagrada Arte kuće za pesnika godine 2014. i 2015. godine. Njegov roman „Pod sjenkom bukove šume” su u Arte kući proglasili romanom 2016. godine.

U programu učestvuju: Vladimir Vujinović i Borislav Kosanović.
Domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke Karlo Bijelicki.

Program će biti održan uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Izvor: RTV

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…