Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio Sombor – potpisan ugovor za opremanje fitnes centra na gradskom stadionuPokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio Sombor

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Sombor povodom potpisivanja Ugovora o finansiranju opreme za fitnes centar na istočnoj tribini Gradskog stadiona. Ovim ugovorom Pokrajinski sekretarijat obezbedio je sredstva u iznosu od 2.160.000 dinara za kupovinu opreme koja će služiti u trenažnom procesu vrhunskih i rekreativnih sportista, a nalaziće se na prostoru od 150 kvadrata.

„Grad Sombor je iz sopstvenih sredstava svih ovih godina ulagao u taj objekat, ja sam imao priliku da ga pre par meseci obiđem i da vidim da je on zaživeo u pravom smislu te reči i siguran sam da nema mnogo tako lepih, kvalitetnih i modernih objekata kao što je objekat koji vi imate na Gradskom stadionu i da bi on kompletirao praktično svoju funkciju, zajednički smo došli na ideju Grad Sombor aplicira da opremimo taj prostor sa jednom modernom teretanom koja će biti na službi svih sportista Grada Sombora“ rekao je ovim povodom Pokrajinski sekretar.

Vladimir Batez, u pratnji gradonačelnice Dušanke Golubović i saradnika, posetio je i trening Odbojkaškog kluba „Sombor“ i uručio im takmičarske lopte, a zajedno su obišli i radove na postavljanju tribina na otvorenom bazenu Sportskog centra „Soko“ što je još jedan projekat koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez istakao je da je u Somboru vidljiv napredak u svim granama sporta i da je podrška koju Grad Sombor pruža preko Sportskog saveza i Sportskog centra „Soko“ signal da se jako vodi računa o potrebama svih sportskih klubova, svih građana, a takođe i da Sekretarijat uvek ima razumevanja da podrži i sufinansira projekte gradova i opština koje žele da ulažu u ovu oblast.

Gradonačelnica Dušanka Golubović rekla je da će grad nastaviti sa ulaganjima u sport kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad.

„Svakako je jedna od činjenica na koje smo ponosni upravo ta da 5% od gradskog budžeta izdvajamo upravo za sport, za sportsku infrastrukturu, za sredstva koja su namenjena klubovima, za njihove trenažne procese, takmičenja i mislimo da takav trend treba napraviti i ubuduće. Svakako da je ova godina išla malo nekom drugom dinamikom i tokom, s obzirom da smo imali dva meseca bez takmičenja, bez manifestacija, pa i bez trenažnih procesa, ali u svakom slučaju naša namera nije da umanjujemo sredstva namenjena sportistima i u tom smislu i sada raspisani konkurs za sport je prepoznao kako potrebe trenea za nadoknadama, tako i potrebe za stipendijama, ali isto tako i uvažavanje sportskih potreba koje su bile u ovom prethodnom periodu. Otuda svakako i pozdravljam ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu i podršku koju daje i Pokrajina, jer nam to omogućava da stvaramo bolje uslove za naše sportiste sa željom da od najmanjih nogu stasaju ovde i budu članovi reprezentacije u različitim grupama sporta“ izjavila je gradonačelnica.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…