Oduševljenje somborske publike drugog dana Pozorišnog maratona

* Drugog dana Pozorišnog maratona u Narodnom pozorištu u Somboru publika je imala prilike da uživa u jednoj domaćoj, kao i u predstavi gostujućeg, beogradskog Narodnog pozorišta

Program je započeo predstavom Narodnog pozorišta Sombor “Usamljeni zapad” po tekstu Martina Mekdonea. Glumačku postavu ovog komada čine Ognjen Nikola Radulović (Kolman Konor), Aleksandar Ristoski (Valen Konor), Ninoslav Đorđević (Otac Roderik Velš) i Danica Grubački (Gerlin Keleher). Ova izuzetna drama odigrana je na maloj sceni Pozorišta "Studio 99", a reditelj ovog ostvarenja je Stefan Gajić. Predstava se izuzetno dopala somborskoj publici sudeći po ovacijama nakon igranja ovog komada, što nas neminovno dovodi do zaključka da će broj igranja ovog ostvarenja biti izuzetno značajan.

Nakon kratke pauze, svečani deo programa upriličen je na velikoj sceni Narodnog pozorišta. Žiri u sastavu Milivoje Mlađenović, Saša Torlaković i Dušan Petrović doneo je odluku da ovogodišnja nagrada za najboljeg upravnika pozorišta „Nikola Peca Petrović” bude uručena Mihajlu Nestoroviću, direktoru Pozorišta mladih u Novom Sadu. Nestorović je nakon dobijanja nagrade kratko izjavio:

- Najlepše je ovde što ja, kao nekadašnji upravnik ovog pozorišta, tačno znam ko gde sedi i ko se kako zove, iako mi je žao što neki nisu sa nama. U životu čovek navikne na različita priznanja i nagrade, bilo da su one umetničke prirode, bilo da su to neka društvena priznanja. Dobiti ovakvo jedno jedinstveno priznanje je velika čast. Priznajem, nakon devetnaest dobitnika ovog priznanja ova nagrada može samo da me oplemeni kao čoveka. Hvala stručnom žiriju, koji je bar na trenutak pomislio da ja treba da ponesem ovu laskavu titulu i da dobijem nagradu velikog Pece Petrovića, koji je bio veliki učitelj nas pozorišnih menadžera. Ja nisam završio školu za upravnika pozorišta jer ne postoji, ali sam imao sjajne mentore, moje bivše upravnike Stevana Koprivicu, Zorana Stamatovića, Srđana Aleksića koji me je doveo u Sombor, kao i dragu koleginicu Biljanu Keskerović. Mnogo sam učio i od Milivoja Mlađenovića, pa eto, videćemo ko je sledeći dobitnik ovog laskavog priznanja. Hvala vam i uživajte u našem maratonu. 

Usledila je izuzetna komedija pod nazivom “Važno je zvati se Ernest” u režiji Nikole Zavišića, a po tekstu Oskara Fingal O'Flaerti Vilsa. Izuzetni glumci gostujućeg Narodnog pozorišta u Beogradu maestralno su odigrali ovaj komad, a publika je goste pozdravila uz ovacije kojima im je jasno poručila da ih uskoro opet očekuje na daskama teatra u Somboru.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!) 
- Uskoro u dodatku: set-galerija slajd fotografija -


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke
Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.