Renovirani skejt park u Somboru otvorio vrata prvim vozačimaRenovirani skejt park u Somboru otvorio vrata prvim vozačima

Skejt park na Prvomajskom bulevaru je otvoren, što su sa radošću dočekala mnogobrojna somborska deca, koja su već prvog dana svojim skejtbordovima, biciklima, rolerima i trotinetima došla da se voze na novim spravama.
Dotrajale sprave su zamenjene novim, koje na istoj površini parka pružaju više mogućnosti za vozače, a pored vožnje skejta, park je prilagođen i za vožnju rolera i BMX bicikla.

Na zvaničnom otvaranju skejt parka prisutni su imali priliku da vide performanse iskusnih vozača skejta, rolera i BMX-a.

Robert Galko iz Novog Sada, koji se bavi ekstremnom vožnjom bicikla 5 godina, rekao je da je somborski skejt park sada dobar i bezbedan za decu, izgrađen po savremenim evropskim standardima, uz preporuku svim početnicima da obavezno koriste kacige i štitnike.

Renovirani skejt park isprobao je i iskusni vozač Luka Morača iz Novog Sada koji skejt vozi čak 30 godina. On je istakao da je sjajno što Sombor ima jedan ovakav park gde deca i omladina mogu da dolaze svaki dan da se bave sportom.
Otvaranju skejt parka prisustvovala je i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

„Skejt park je nešto što smo planirali da obnovimo tokom prošle godine i u tom smislu krajem prošle godine su sklonjene oštećene sprave. Postavljanje je planirano tokom ove godine, upravo da bismo dobili jedan malo drugačiji, izmenjen prostor. Skejt park više ne podrazumeva samo adekvatan prostor za one koji voze skejt, nego i BMX-eve, rolere. Nadamo se da će mnoga deca i mladi naći svoje mesto upravo na ovom terenu“ rekla je ovom prilikom gradonačelnica uz napomenu da je pored skejt parka u planu da se napravi i jedan teren za basket, za one koji se rekreativno bave košarkom.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…