Za testiranje za prelazak granice treba izdvojiti 6.000 dinaraZa testiranje za prelazak granice treba izdvojiti 6.000 dinara

Od 15.05.2020. godine na teritoriji Republike Srbije počela je primena je procedure za testiranje putnika u međunarodnom saobraćaju na prisustvo virusa COVID-19 primenom RT-PCR –SARS-CoV2 testa.

Procedura testiranja se odnosi na lica koja su: državljani Republike Srbije koji putuju u inostranstvo; strani državljani koji se trenutno nalaze na teritoriji Republike Srbije, a žele da napuste zemlju i koja su državljani Republike Srbije, koji su ušli u zemlju, bez negativnog RT-PCR testa, stavljeni u kućnu izolaciju od 14 dana i žele da skrate period izolacije.

Testiranje se obavlja na lični zahtev analizom uzorka (bris nosa i grla) primenom RT-PCR –SARS-CoV2 testa, u laboratorijama imenovanim za testiranje na COVID-19.

Testiranje na lični zahtev građana košta 6.000,00 dinara.

U Somboru testiranje može da se obavi u Zavodu za javno zdravlje, gde se uzimaju potrebni brisevi i obavlja plaćanje.

Izuzeci od obaveze plaćanja testiranja su: maloletni državljani Republike Srbije; studenti koji su građani Republike Srbije i studenti koji su pripadnici srpske nacionalne manjine, državljani susednih zemalja i Slovenije, koji studiraju u Republici Srbiji.

Prijava za testiranje se obavlja pozivom na brojeve telefona: 063/468021, 064/4215850, 025/412888.

Rezultat testiranja stiže u proseku za dva dana od momenta uzimanja uzorka.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…